Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι απαντήσεις των υποψηφίων στο Debate για την ενότητα της διαχείρισης κρίσεων

Μοιραστειτε το

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Χρηστίδης μίλησαν, μεταξύ άλλων, για την πανδημία, το κράτος πρόνοιας και την οικονομική κρίση.

Με την ενότητα «διαχείριση κρίσεων» ξεκίνησε το debate των υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο όραμά του για ένα κόμμα με πρόγραμμα και στρατηγικό σχέδιο που θα αντιμετωπίζει άμεσα τις όποιες κρίσεις. Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η παράταξη έχει ανάγκη να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Ο Παύλος Γερουλάνος σε ερώτηση για το εάν η διαχείριση και αντιμετώπιση των κρίσεων απαιτεί ευρύτερη συναίνεση απάντησε ότι η πραγματικότητα είναι ότι θα χρειαστούν συνεργασίες σε πολλαπλά επίπεδα. Αναφέρθηκε δε στα τρία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει εκείνος που θα κληθεί να ηγηθεί αν μέσω της όποιας κρίσης: Να δίνει το σωστό παράδειγμα, να κρατά τον ελληνικό λαό ενωμένο απέναντι σε μια κρίση και να συμπεριφέρεται και στους δικούς του και στους απέναντι με τον ίδιο τρόπο. «Η ευθύνη πάει σε έναν ακόμα και όταν υπάρχουν συνεργασίες. Είμαι υπέρ των συνεργασιών αρκεί να γίνονται με βάση τις προτεραιότητες της χώρας» τόνισε.

Ο Χάρης Καστανίδης για το «αόρατο χέρι της αγοράς» σχολίασε ότι επείγει να επανέλθουν ορισμένες σοσιαλδημοκρατικές αρχές. «Πρέπει να ρυθμίζεται η αγορά και να μην μένει αχαλίνωτη. Η σύγχρονη ελληνική σοσιαλδημοκρατία αυτό θα επιχειρήσει να κάνει» είπε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στην πανδημία και σημελίωσε ότι είναι ο πρώτος που είπε ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για ατολμία και εξαιρέσεις. «Φυσικά και συζητάμε με όλους μέσα στη Βουλή. Αν υπάρχει κοινός τόπος να προταθεί κάτι ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία».

Σε ερώτηση για το ποια κυβέρνηση αντιμετώπισε καλύτερα τις κρίσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η χώρα κλήθηκε να απαντήσει ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος τόνισε πως την χώρα στην κρίση έβαλε, χωρίς αμφιβολία, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: «Του έριξα τέσσερις σφαλιάρες» – Τι λέει η 13χρονη που επιτέθηκε σε συμμαθητή της (vid)

Σέρρες: «Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, με αποδέχονται» απαντά ο ιερέας με τις ημίγυμνες φωτογραφίες

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Βλέπουμε τις νεκροφόρες να περνάνε – Η κατάσταση είναι απελπιστική»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...