Εκλογές ΗΠΑ LIVE: Στις κάλπες οι Αμερικανοί – Λεπτό προς λεπτό η κρίσιμη αναμέτρηση

Μοιραστειτε το

Σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία των αμερικανικών εκλογών με τα εκλογικά τμήματα στη Νέα Υόρκη να ανοίγουν στις 06.00 τοπική ώρα όπως και ορισμένα από τα εκλογικά τμήματα σε τέσσερις ακόμη ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ: το Νιου Τζέρσεϊ, το Κονέκτικατ, το Μέιν και τη Βιρτζίνια. Σύμφωνα με την παράδοση, η ψηφοφορία ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, στο μικρό χωριό Ντίξβιλ Νοτς, του Νιου Χάμσαϊρ. Σημειώνεται πως μία ημέρα πριν, είχαν ήδη ψηφίσει είτε με φυσική παρουσία είτε διά της επιστολικής οδού, περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ.

Στο μεταξύ, με το ξημέρωμα ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν πήγε με τη σύζυγό του Τζιλ και δύο από τις εγγονές τους στην εκκλησία του Σεντ Τζόσεφ εκεί όπου είναι θαμμένος ο γιος του, Μπο, κάτι που επισημάνθηκε και εκτιμήθηκε από τους ψηφοφόρους.

Αντιθέτως, ο απερχόμενος πρόεδρος και επίσης υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη στο Fox News όπου ακουγόταν εξαντλημένος ενώ για άλλη μια φορά επιτέθηκε στο ίδιο το Fox για τον τρόπο μετάδοσης των ειδήσεων. Ο πρόεδρος Τραμπ είπε διάφορα ενδιαφέροντα μεταξύ άλλων.

Eξέφρασε την αυτοπεποίθησή του για τις πιθανότητες που έχει να εξασφαλίσει την επανεκλογή του σημειώνοντας ότι πιστεύει πως έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει άλλα τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο ενώ επέμεινε ότι δεν θα παίξει παιχνίδια στο να κηρύξει τη νίκη. Είχε αναφερθεί πως αν είχε ένα σαφές προβάδισμα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Τρίτης θα κήρυσσε τη νίκη του, αλλά το διέωευσε αυτό λέγοντας ότι είναι ψευδές. Γι’ αυτό όταν ρωτήθηκε από το Fox την Τρίτη το πρωί είπε ότι θα κάνει την ανακοίνωση μόνο όταν υπάρχει νίκη και πως δεν υπάρχει λόγος να παίξουμε παιχνίδια.

“Όταν υπάρχει νίκη. Αν υπάρξει νίκη. Πιστεύω θα νικήσουμε… αλλά μόνο όταν υπάρχει νίκη. Δεν υπάρχει λόγος να παίξουμε παιχνίδια” είπε και σημείωσε ότι την Τρίτη θα την περάσει τηλεφωνώντας σε ανθρώπους που υπήρξαν πολύ πιστοί και πολύ σημαντικοί, υπονοώντας ενδεχομένως επικοινωνία και συνεντεύξεις σε Μέσα αλλά δεν διευκρίνισε. Σε άλλο σημείο φάνηκε σίγουρος ότι θα κερδίσει τουλάχιστον 306 εκλέκτορες.

Κερδίζει έδαφος στις διαδικτυακές αγορές στοιχημάτων ο Τραμπ – Φαβορί ο Μπάιντεν

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε έδαφος τη νύχτα που πέρασε στις διαδικτυακές αγορές στοιχημάτων στη Βρετανία ενόψει των σημερινών προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, μολονότι ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, παρέμεινε το φαβορί, σύμφωνα με την Betfair Exchange. Οι πιθανότητες του Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές αυξήθηκαν σε 39% από 35% που είχε προηγουμένως στην πλατφόρμα αυτή που εδρεύει στη Βρετανία, ενώ του Δημοκρατικού αντιπάλου του μειώθηκαν σε 61% από 65% που είχε προηγουμένως.

Η εκλογική αυτή αναμέτρηση προβλέπεται ότι θα είναι μακράν το μεγαλύτερο στοιχηματικό γεγονός που έχει καταγραφεί ποτέ, με 300 εκατομμύρια στερλίνες (σχεδόν 333 εκατ. ευρώ) να έχουν ήδη παιχτεί μέχρι στιγμής σε στοιχήματα στην πλατφόρμα, σύμφωνα με την Betfair Exchange. Η πλατφόρμα αυτή δέχεται στοιχήματα έως ότου ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και αναμένει ότι τα στοιχήματα θα φτάσουν το όριο των 400 εκατομμυρίων στερλινών μέχρι τότε, δηλαδή στο διπλάσιο ποσό από αυτό που είχαν φθάσει στις εκλογές του 2016.

Παράλληλα αυτοί που στοιχημάτισαν στο British exchange Smarkets δίνουν στον Τραμπ 38% πιθανότητες να κερδίσει τις σημερινές εκλογές. Το 2016 ο μέσος όρος των πιθανοτήτων που έδιναν στον Τραμπ την ημέρα των εκλογών βρισκόταν στο 5/1 (ένα 17% πιθανότητας), δηλαδή τουλάχιστον 20% λιγότερο από αυτό που του δίνουν τώρα. Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται σημαντικά στις εθνικές δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, αν και η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι μικρότερη στις σημαντικές πολιτείες, τις λεγόμενες και αμφίρροπες καθώς μπορεί να κλίνουν προς τη μία ή την άλλη μεριά στις εκλογές, και είναι αυτές που είναι πιθανό να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Ένα πρόσωπο στοιχημάτισε ένα εκατομμύριο στερλίνες (περίπου 1,11 εκατ. ευρώ) στον Μπάιντεν, ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα το Betfair, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που ποντάρεται ποτέ σε ένα πολιτικό στοίχημα. Αν ο Μπάιντεν κερδίσει, ο παίκτης αυτός θα πάρει 1,54 εκατομμύρια στερλίνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, NY Post, Fox News

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...