Εκλογές ΗΠΑ – Τραμπ: Προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές

Μοιραστειτε το

«Θα κάνω δήλωση απόψε. Μεγάλη ΝΙΚΗ!» αυτό έγραψει στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε δεύτερή του ανάρτησή του υποστήριξε:

«Προηγούμαστε με διαφορά αλλά προσπαθούν να μας κλέψουν τις εκλογές. Δεν θα τους επιτρέψουμε ποτέ να το κάνουν. Ψήφοι δεν μπορούν να ρίχονται μετά το κλείσιμο της κάλπης».

Σημειώνεται ότι το twitter προχώρησε σε επισήμανση της δεύτερης ανάρτησης του Τραμπ, καθώς υποστηρίζει ότι ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιήθηκε είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής στις εκλογές.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) αναμένεται να προχωρήσει σε διάγγελμα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να «δείξει δύναμη» και να «παρουσιάσει το αφήγημά του», όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της προεκλογικής του καμπάνιας στο CBS.

«Ναι ο πρόεδρος θα μιλήσει απόψε. Ακόμη και αν δεν είναι για να ανακοινώσει τη νίκη του, θέλει να παρουσιάσει το αφήγημά του».

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να μιλήσει στις κάμερες από τον Λευκό Οίκο.

Αισιόδοξος για τη νίκη ο Μπάιντεν

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα εξέφρασε από την πλευρά του ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, λίγο νωρίτερα.

Ευχαριστώντας επανειλημμένα το κοινό για την αξιοθαύμαστη υπομονή του, ο 77χρονος υποψήφιος δήλωσε:

«Αισθανόμαστε πάρα πολύ καλά για το σημείο που βρισκόμαστε. Βρισκόμαστε καθ’ οδόν προς τη νίκη των εκλογών αυτών» είπε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, τονίζοντας παράλληλα «όλοι ξέραμε ότι η διαδικασία θα είναι μακρά».

«Πιστεύουμε ότι έχουμε ήδη κερδίσει την Αριζόνα, ενώ έχουμε λάβει τηλεφώνημα και από την Μινεσότα. Αισθανόμαστε πολύ καλά για Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν», τόνισε ο Μπάιντεν.

«Η απόφαση για το ποιος έχει κερδίσει δεν είναι του Ντόναλντ Τραμπ, ούτε δική μου, αλλά του αμερικανικού λαού. Συνεχίστε να πιστεύετε, θα νικήσουμε τις εκλογές» κατέληξε.

«Προηγούμαστε με διαφορά αλλά προσπαθούν να μας κλέψουν τις εκλογές. Δεν θα τους επιτρέψουμε ποτέ να το κάνουν. Ψήφοι δεν μπορούν να ρίχονται μετά το κλείσιμο της κάλπης», ήταν το σχόλιο του Τραμπ αμέσως μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν.

Δείτε όλες τις εξελίξεις των αμερικανικών εκλογών στο liveblog του CNN Greece

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...