Εκλογές ΗΠΑ: Μάχη για τον Λευκό Οίκο – Πού κρίνεται το αποτέλεσμα

Μοιραστειτε το

Σε θρίλερ διαρκείας εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες, ενδεχομένως και εβδομάδες για να μάθουμε τον νικητή.

Το ελαφρύ προβάδισμα που κατέχει μέχρι αυτή τη στιγμή ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έναντι του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του και νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κρίνεται ως ιδιαίτερα εύθραυστο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα αποτελέσματα, ο Μπάιντεν έχει με το μέρος του 224 εκλέκτορες από τους 270 που απαιτούνται ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έχει 213 εκλέκτορες.

Ειδικότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κερδίσει μέχρι στιγμής κρίσιμες πολιτείες όπως: Φλόριντα, Αϊόβα, Τέξας, Οχάιο. Ο Τζο Μπάιντεν έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τις κρίσιμες πολιτείες: Κολοράντο, Μινεσότα, Βιρτζίνια.

Ωστόσο η αναμέτρηση έχει μέλλον ακόμη. Κρίσιμες πολιτείες, που παραδοσιακά καθορίζουν τον νικητή, όπως η Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, κάτι που αναμένεται να πάρει ακόμη και ημέρες.

Εκλογές ΗΠΑ – Ντοναλντ Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε

Ένα άλλος παράγοντας που θα καθορίσει το αποτέλεσμα είναι οι επιστολικές ψήφοι, που ακόμη μένουν να καταμετρηθούν. Και μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βιάστηκε να αυτοανακηρυχθεί νικητής των εκλογών, να απειλεί με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να σταματήσει την καταμέτρησή τους, είναι ωστόσο ασαφές πώς μπορεί νομικά να «σταθεί» μία τέτοια αξίωση.

Ο 77χρονος δημοκρατικός υποψήφιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα, τόνισε ωστόσο ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο αντίπαλός του είναι σε θέση να το προδικάσουν, παρά μόνο οι ψηφοφόροι.

Εκλογές ΗΠΑ: Αισιόδοξος για τη νίκη ο Μπάιντεν

Εκατομμύρια νόμιμες ψήφοι μένουν να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα που, όπως όλα δείχνουν, θα βρουν την Αμερική πιο πολωμένη και πιο διχασμένη από ποτέ.

Κάτι άλλωστε που φάνηκε από το ρεκόρ συμμετοχής σε μια εκλογική αναμέτρηση που θα μείνει στην ιστορία για δύο βασικούς λόγους: α) διεξήχθη εν μέσω πανδημίας και β) ξεκίνησε ως πολιτικό «θρίλερ» και θα καταλήξει… ως δικαστικό.

Εκλογές ΗΠΑ: Αυτές είναι οι τρεις πολιτείες που θα κρίνουν τον νέο πρόεδρο

Στις 15:00 ώρα Ελλάδος η εικόνα στον εκλογικό χάρτη διαμορφωνόταν ως εξής:

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...