Εκλογές ΗΠΑ: Δείτε ζωντανά το πρώτο debate ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν

Μοιραστειτε το

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν, διασταυρώνουν για πρώτη φορά τα ξίφη τους σε ένα καθοριστικής σημασίας debate.

Η 90λεπτη τηλεοπτική αναμέτρηση, διεξάγεται με ένα περιορισμένο αριθμητικά κοινό με φυσική παρουσία και υπό τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο χώρος διοργάνωσης της τηλεμαχίας είναι το πανεπιστήμιο Case Western Reserve, στο Κλίβελαντ.

Το ντιμπέιτ θα είναι χωρισμένο σε έξι μέρη:

  • Η θητεία των Τραμπ και Μπάιντεν
  • Το Ανώτατο Δικαστήριο
  • Η πανδημία του κορονοϊού
  • Η οικονομία
  • Η ακεραιότητα των εκλογών
  • Οι “φυλετικές διακρίσεις και η βία” σε αμερικανικές πόλεις.

Δείτε LIVE εικόνα

Οι δύο άνδρες θα επιχειρήσουν να περιγράψουν τις εντελώς διαφορετικές οπτικές τους για το μέλλον, καθώς περισσότεροι από 1.000.000 Αμερικανοί έχουν ήδη αρχίσει να ψηφίζουν.

Το διακύβευμα είναι τεράστιο, καθώς οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι θα αναμετρηθούν τηλεοπτικά πέντε μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν θα αναπτύξουν τις θέσεις τους πάνω σε μια σειρά από επείγουσες πολιτικές προκλήσεις, περιλαμβανομένης της πανδημίας του κορονοϊού – η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και έχει αφήσει άνεργους εκατομμύρια πολίτες-, της πιθανής επικύρωσης του διορισμού της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα κατά των ρατσιστικών διακρίσεων.

Επιπλέον, σύμβουλοι του Λευκού Οίκου λένε ότι ο 74χρονος Τραμπ θα προκαλέσει επιθετικά τον Μπάιντεν αναφορικά με την θητεία του σε ζητήματα όπως το εμπόριο, η ενέργεια και η φορολογία και θα είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον εαυτό του για το ότι δεν κατέβαλε φόρους.

Από την πλευρά του ο 77χρονος Μπάιντεν, θα επισημάνει σε ποιά θέματα ο Τραμπ δεν τήρησε τις υποσχέσεις του, όπως είπε μια πηγή που γνωρίζει την στρατηγική του. Είναι επίσης βέβαιο ότι θα ασκήσει κριτική εις βάρος του νυν προέδρου για την διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους του και ότι θα υπογραμμίσει τις προσπάθειες του Τραμπ να καταργήσει το αποκαλούμενο Obamacare, όπως έχει γίνει γνωστός ο Νόμος για την Προσιτή Περίθαλψη.

Αυτή, είναι η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες προεδρικές τηλεμαχίες.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...