Εκλογές ΗΠΑ: Για «χλιαρή» αντίδραση κατηγορούν τους ρεπουμπλικανούς οι δύο γιοι του Τραμπ

Μοιραστειτε το

Με τα στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος τα έβαλαν οι δύο από τους τρεις γιους του Ντόναλντ Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ, κατηγορώντας τους για «ασθενή» αντίδραση απέναντι στην εκλογική διαδικασία που εξελίσσεται, σε βάρος, όπως καταγγέλλουν, του πατέρα τους. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ παρότρυνε χθες Τετάρτη τον πατέρα του, τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ, να εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον της εκλογικής «νοθείας» που διαπράττεται, κατ’ αυτόν, στην καταμέτρηση των ψήφων που κατατέθηκαν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Το καλύτερο για το μέλλον της Αμερικής» είναι ο πρόεδρος Τραμπ να «κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο γι’ αυτές τις εκλογές και να αποκαλύψει όλη τη νοθεία, την κλεψιά, τους νεκρούς/ετεροδημότες ψηφοφόρους, όλα αυτά που γίνονται εδώ και υπερβολικά πολύ καιρό», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Είναι καιρός να καθαρίσουμε αυτό το χάος και να σταματήσουμε να μοιάζουμε με μπανανία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η διαχείριση του Twitter τοποθέτησε σύντομα ειδική σήμανση στο μήνυμα αυτό του Τραμπ τζούνιορ, χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενό του «αμφισβητούμενο» και «παραπλανητικό».

Επίσης, ο γιος του Τραμπ κατηγόρησε το ρεπουμπλικανικό κόμμα για «ασθενή» αντίδραση την ώρα που ο αδελφός του, Έρικ, προειδοποιούσε ότι «οι ψηφοφόροι μας δεν θα ξεχάσουν ποτέ αν κοτέψετε».

Ο Ντον Τζούνιορ, ο οποίος τρέφει πολιτικές φιλοδοξίες για δική του καριέρα στον Λευκό Οίκο, καταφέρθηκε εναντίον όσων εποφθαλμιούν μια υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Έγραψε στο twitter: «Η παντελής έλλειψη δράσης από κυριολεκτικά όλους τους επίδοξους ρεπουμπλικανούς διεκδικητές της προεδρίας του 2024 είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή».

«Έχουν μια τέλεια πλατφόρμα για να δείξουν ότι είναι πρόθυμοι και ικανοί να πολεμήσουν, αλλά θα υποταχθούν στον όχλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μην ανησυχείτε ο Ντόναλντ Τραμπ θα πολεμήσει και μπορούν να παρακολουθήσουν ως συνήθως!», συνέχισε ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου.

Σε αμηχανία οι ρεπουμπλικανοί

Ο τρόπος διαχείρισης της εκλογικής μάχης από τον Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει πολλούς ρεπουμπλικανούς πολιτικούς να αποστασιοποιηθούν από τον πρόεδρό τους.

«Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται τρελό», έκρινε ο Άνταμ Κίνζινγκερ, βουλευτής που εκλέγεται στο Ιλινόι. Εάν υπάρχουν τεκμηριωμένες ανησυχίες για νοθεία, πρόσθεσε, θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη. Τάχθηκε εναντίον της διασποράς «παραπληροφόρησης».

«Δεν υπάρχει τρόπος να υπερασπιστεί κανένας τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος απόψε χωρίς να υπονομεύσει τη δημοκρατική διαδικασία στη χώρα μας. Η Αμερική καταμετρά τις ψήφους, και πρέπει να σεβαστούμε τα αποτελέσματα, όπως κάναμε πάντα», σημείωσε ο Λάρι Χόγκαν, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Μέριλαντ.

«Εάν οποιοσδήποτε διαθέτει αποδείξεις ότι έγινε κάτι παράνομο, πρέπει να τις παρουσιάσει και το ζήτημα να διευθετηθεί. Οτιδήποτε λιγότερο πλήττει την ακεραιότητα των εκλογών μας, είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας», σημείωσε ο Πολ Μίτσελ, βουλευτής που εκλέγεται στο Μίσιγκαν.

Ο γερουσιαστής Πατ Τούμι, ο οποίος εκπροσωπεί την Πενσιλβάνια, επισήμανε από την πλευρά του ότι δεν έχει δει απολύτως καμία απόδειξη πως διαπράχθηκε εκτεταμένη νοθεία.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...