Εκλογές ΗΠΑ: Αλαλούμ με το δεύτερο ντιμπέιτ – Ο Τραμπ δεν θέλει διαδικτυακή τηλεμαχία

Μοιραστειτε το

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε τηλεμαχία με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν που θα διεξαχθεί με τον νέο διαδικτυακό τρόπο που ανακοίνωσε νωρίτερα η αρμόδια επιτροπή.

Η δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων για τις προεδρία των ΗΠΑ που θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί διαδικτυακά, με τον Τραμπ και τον Μπάιντεν να συμμετέχουν στο ντιμπέιτ από απομακρυσμένα σημεία, όπως ανακοίνωσε η επίτροπη που είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωσή του.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox Business, ο Τραμπ δήλωσε ότι ο νέος διαδικτυακός τρόπος που ανακοίνωσε η Επιτροπή Προεδρικών Τηλεμαχιών δεν είναι κάτι αποδεκτό για τον ίδιο.

«Δεν πρόκειται να κάνω ένα διαδικτυακό ντιμπέιτ», είπε ο Τραμπ.

Το κοινό και ο συντονιστής Στιβ Σκάλι θα βρίσκονται στη Φλόριντα, στο Adrienne Arsht Center for the Performing Arts στο Μαϊάμι, όπως ανέφερε η αρμόδια επιτροπή για τη διοργάνωση της τηλεμαχίας. Η επιτροπή ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να «προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη, ο Τραμπ βρέθηκε θετικός στην COVID-19, δημιουργώντας ανησυχίες ότι κατά την πρώτη τηλεμαχία την προηγούμενη Τρίτη είχε μολύνει τον Μπάιντεν και τον συντονιστή Κρις Γουάλας. Ο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός στο τεστ του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το καταστατικό διεξαγωγής προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ οι υποψήφιοι είναι υποχρεωτικό να πάρουν μέρος σε τρεις τηλεμαχίες. Μία τηλεμαχία προβλέπεται για τους υποψήφιους αντιπροέδρους.

Το δεύτερο debate είναι προγραμματισμένο για τις 15 Οκτωβρίου.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...