Εκκλησίες: Απέρριψε το ΣτΕ προσφυγή κατά των μέτρων για τις εορταστικές λειτουργίες

Μοιραστειτε το

Το ΣτΕ απέρριψε σήμερα προσφυγές κατά των περιοριστικών μέτρων που αφορούσαν τη λειτουργία των εκκλησιών κατά την εορταστική περίοδο. Η προσφυγή είχε γίνει από τρεις πολίτες για τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα τρεις αιτήσεις πολιτών, κατά κανόνα δικηγόρων, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις της πολιτείας με τις οποίες προβλέπονταν η συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών στη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων και του Νέου έτους, λόγω του COVID-19.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο την Μαίρη Σαρπ για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, οι οποίοι ανάγονται στην αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών των τριών πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ δεν κατατέθηκε σήμερα καμιά προσφυγή από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως είχε ανακοινωθεί, κατά των μέτρων για τη μη συμμετοχή πιστών στην αυριανή λειτουργία των Θεοφανείων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κόντρα που σημειώθηκε μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών (και όχι μόνο) κατά την τρέχουσα εβδομάδα, υπήρξε συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η συνομιλία έγινε σε καλό κλίμα και αν και δεν έχει διευκρινιστεί τι σκοπεύουν να πράξουν οι δύο πλευρές, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο CNN Greece ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν και νεότερες εξελίξεις εντός της ημέρας.

Κατά πληροφορίες από πηγές που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στους εκκλησιαστικούς κόλπους δεν αποκλείεται μέχρι το απόγευμα να εκδοθεί μια νέα εγκύκλιος που θα οδηγεί σε εκτόνωση την κρίση.

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα κυβέρνησης – Εκκλησίας: Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Ιερώνυμο

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...