Εκκλήσεις σε Μάλτα και Ρώμη από Ocean Viking και 374 διασωθέντες πρόσφυγες

Μοιραστειτε το

EPA/HANNAH WALLACE BOWMAN

Μέσα σε 48 ώρες το Ocean Viking της SOS Méditerranée διέσωσε 374 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι διέτρεχαν κίνδυνο στα ανοιχτά της Λιβύης. Το πλήρωμα του σκάφους επικοινώνησε με τις αρχές της Μάλτας και της Ιταλίας, μεταξύ άλλων, ζητώντας τους να υποδεχθούν τους μετανάστες.

«Με 374 επιζήσαντες πάνω στο σκάφος και με τον καιρό να επιδεινώνεται ολοένα περισσότερο, χρειάζεται να αποβιβάσουμε τους διασωθέντες το συντομότερο δυνατόν στο κοντινότερο ασφαλές λιμάνι, όπως ορίζει το δίκαιο της θάλασσας» τόνισε η εκτελεστική διευθύντρια του παραρτήματος της μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Γερμανία, η Φερένα Πάπκε, για να προσθέσει ότι «ασφαλές λιμάνι μπορεί να είναι μόνο ένα ευρωπαϊκό λιμάνι».

Οι άνθρωποι που διασώθηκαν είναι κυρίως από τη Γουινέα, το Μαλί, το Καμερούν, την Ακτή Ελεφαντοστού, το Σουδάν και τη Σιέρα Λεόνε, διευκρίνισε. Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι 168 ανήλικοι, από τους οποίους 131 ασυνόδευτοι, ανέφερε η SOS Méditerranée.

Το πλοίο διεξήγαγε αρκετές επιχειρήσεις την Παρασκευή για να διασώσει άνδρες, γυναίκες και παιδιά που επέβαιναν σε φουσκωτές βάρκες. Μόνο προχθές, περισυνέλλεξε 106 ανθρώπους.

Το Ocean Viking αναχώρησε από τη βάση του, τη Μασσαλία, για την κεντρική Μεσόγειο, την 11η Ιανουαρίου, έπειτα από διακοπή των επιχειρήσεών του για έναν μήνα. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...