Εισβολή στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Τραμπ

Μοιραστειτε το

Εντός του Καπιτωλίου έχουν εισέλθει οπαδοί του απερχόμενου προέδρου Ντόναλτ Τραμπ, τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση για την τυπική διαδικασίας επικύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, που αποτελεί το τελευταίο βήμα για την ανακήρυξη του Τζο Μπάιντεν ως επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Ως αποτέλεσμα, οι συνεδριάσεις των δύο σωμάτων (Γερουσία και Βουλή) για την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων έχει διακοπεί. Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς μεταφέρθηκε από την ασφάλεια του κτιρίου, εκτός της αίθουσας συνεδρίασης της Γερουσίας. 

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ζήτησε ενισχύσεις, με τους αστυνομικούς να εφοδιάζονται με δακρυγόνα. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα, δηλαδή σε 3,5 ώρες από την εισβολή των οπαδών στο Καπιτώλιο).

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε η ομιλία Τραμπ και η παρότρυνσή του προς τους δεκάδες χιλιάδες οπαδούς του, να πορευτούν προς το Καπιτώλιο και να ασκήσουν πίεση για ακύρωση του εκλόγικού αποτελέσματος. Ακολούθως, οι οπαδοί του Τραμπ κατευθύνθηκαν στο Καπιτώλιο, περικυκλώνοντας το κτίριο, το οποίο τέθηκε σε lockdwon, με τη φρουρά να ζητά από όσους βρίσκονταν εντός του κτιρίου, να μην εξέλθουν από αυτό.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...