Εισαγγελέας για τους παράτυπους εμβολιασμούς 24 ατόμων σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης | newsbreak

Μοιραστειτε το

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, για παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για προκαταρκτική από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στα ιδρύματα «Άγιος Δημήτριος» και «Άγιος Παντελεήμων» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εμβολιάστηκαν 24 άτομα -12 σε κάθε ίδρυμα- που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με αυτά, ενώ η τελευταία ημερομηνία εμβολιασμού ήταν η 16η Φεβρουαρίου. Τα άτομα αυτά έχουν φιλικές σχέσεις με ανθρώπους των ιδρυμάτων και οι ηλικίες τους ξεκινούν από 40-45 ετών. Τα ονοματεπώνυμα των ανθρώπων που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα, για να διερευνήσει την υπόθεση.

Προσωπική φίλη του πρωθυπουργού

Σημειώνεται ότι τα ιδρύματα αυτά ανήκουν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας, πρόεδρος του οποίου είναι η Βασιλική Νάκου, υποψήφια βουλευτής Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία και προσωπική φίλη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: «Η διαδικασία του εμβολιασμού ανήκει στο υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση που συζητάμε, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ο ΕΟΔΥ διαπίστωσε ότι υπήρχαν αδιάθετα εμβόλια, παρότρυνε τους γιατρούς να δουν αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι που επιθυμούν να κάνουν τα εμβόλια».

η κα Βασιλική Νάκου στο πλευρό του χαμογελαστού πρωθυπουργού

Σύμφωνα με την καταγγελία, εκείνη τη στιγμή και πριν λήξει ο χρόνος διάθεσης των εμβολίων εμφανίστηκαν κάποια άτομα εκτός λίστας, προφανώς φίλοι, συγγενείς ή εξωτερικοί συνεργάτες, στους οποίους έγινε εμβολιασμός και δεν κλήθηκαν άλλα άτομα που θα έπρεπε να βρίσκονται στις λίστες!

Η κ. Νάκου είπε πάνω σε αυτό: «Εμείς ήμασταν υπεύθυνοι για τη διαδικασία της λίστας ονομάτων στο τέλος Δεκεμβρίου και της προετοιμασίας των χώρων. Στείλαμε τη λίστα στο υπουργείο Υγείας. Δεν γνωρίζαμε ότι θα περισσέψουν κάποια εμβόλια. Όταν ο ΕΟΔΥ έκανε την κίνηση να ζητήσει μέσα σε μιάμιση ώρα να βρεθούν άνθρωποι, ώστε να μην πεταχτούν τα εμβόλια, εγώ έφυγα από το κέντρο». Η προκαταρκτική που διέταξε ο εισαγγελέας αρχίζει αμέσως.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα