ΕΕ: Αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων για όλα τα βενζινοκίνητα και ντίζελ αυτοκίνητα

Μοιραστειτε το

Είναι γνωστό ότι όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη υπόκεινται σε αυστηρά όρια στην εκπομπή ρύπων.

Είναι τα γνωστά μας πρότυπα «Euro» που εισήχθησαν το 1991 με «Euro 0» για τα επιβατικά αυτοκίνητα και το 1992 με «Euro I» για τα επαγγελματικά οχήματα.

Η εφαρμογή των προτύπων είχε θετικά αποτελέσματα στην αυτοκίνηση, καθώς μείωσε τις εκπομπές ρύπων από την μία και από την άλλη έστρεψε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτύξουν μια σειρά από τεχνολογίες που έχουν ως στόχο τη μείωση των ρύπων. Τεχνολογίες όπως μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων, άμεσος ψεκασμός καυσίμου και βελτιωμένα συστήματα διαχείρισης κινητήρα έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, ενώ στα τελευταία μοντέλα που κυκλοφορούν υπάρχουν συστήματα όπως το Star & Stop, τρικύλινδροι κινητήρες και η παύση λειτουργία ενός κυλίνδρου όταν δεν ασκείται μεγάλη πίεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έχουν μειώσει σε σημαντικό βαθμό της εκπομπές ρύπων.

Το ίδιο ισχύει και για τα συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων. Ήδη όλα τα νέα αυτοκίνητα ντίζελ και όλα τα νέα φορτηγά είναι τώρα εξοπλισμένα με φίλτρα σωματιδίων για να πληρούν τα αυστηρά νέα πρότυπα Euro 6. Πολλά επαγγελματικά οχήματα σήμερα χρησιμοποιούν την τεχνολογία Selective Catalytic Reduction (SCR) σε συνδυασμό με το πρόσθετο AdBlue που μειώνει τις εκπομπές των μικροσωματιδίων NOx.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο επόμενο διάστημα θα αναπτύξει αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών, το Euro 7 για όλα τα βενζινοκίνητα και ντίζελ αυτοκίνητα, φορτηγά, φορτηγά και λεωφορεία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΕ, η έγκριση των νέων εκπομπών ρύπων θα γίνει στο τέταρτο τρίμηνο του 2021. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι τα οχήματα που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη θα είναι καθαρά καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής τους.

Να σημειώσουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της δέσμευσης της ΕΕ να επιταχύνει τη μετάβαση σε βιώσιμη και έξυπνη κινητικότητα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βίντεο-σοκ στη Νιγηρία: Η στιγμή που ελικόπτερο πέφτει έξω από τράπεζα στο Λάγκος – Τέσσερις τραυματίες

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Ικέτζα, μια πολυσύχναστη συνοικία της...

«Η ΑΕΚ θα δώσει 3 εκατ. ευρώ για Ραμάλιο – Θα υπάρξει συμφωνία με Αϊντχόφεν»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ολλανδία, οι «κιτρινόμαυροι» ενδιαφέρονται...

Αμερικανοί βουλευτές καταδικάζουν την επίθεση των Τουρκοκυπρίων εναντίον της UNFICYP

Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Ντίνα Τίτους...