Εγκύκλιος νέων προθεσμιών για την Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων

Μοιραστειτε το

Ακόμα μία Εγκύκλιο για τη διενέργεια της αξιολόγησης των Υπαλλήλων στο Δημόσιο Τομέα, εξέδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Η νέα Εγκύκλιος, που απευθύνεται και στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, έρχεται σε συνέχεια ψήφισης του αρ.177 του ν.4764/2020, με το οποίο αντικαταστάθηκε η παρ.6 του αρ.79 του ν.4674/2020, παρατείνοντας την προθεσμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης για την αξιολογική περίοδο του έτους 2019.

 

Αναπροσαρμόζονται, λοιπόν, τα χρονικά διαστήματα για τα υπολειπόμενα στάδια της διαδικασίας ως εξής:

Έως 10 Ιανουαρίου 2021, ο Αξιολογητής Α΄ ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης κατά το σκέλος που τον αφορά και υποβάλει αυτή αρμοδίως.

Από 11 έως 31 Ιανουαρίου 2021, ο Αξιολογητής Β΄ ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης κατά το σκέλος που τον αφορά και την υποβάλει αρμοδίως. Αναλυτικότερα, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κάθε χρήστης της εφαρμογής που έχει οριστεί ως Αξιολογητής Β’, θα πρέπει να προβεί στην αξιολόγηση των υφισταμένων του, ως δεύτερος ιεραρχικά προϊστάμενος, με βάση τα κριτήρια που ορίζονται στα αρ.17 και 18 του ν.4369/2016, συμπληρώνοντας τα πεδία που τον αφορούν. Ο Αξιολογητής Β’ οφείλει, αφού λάβει υπόψη την αξιολόγηση του Αξιολογητή Α’ αλλά και το εάν έχουν συμπληρωθεί τυχόν μέτρα βελτίωσης, να καταχωρίσει την βαθμολογία στα αντίστοιχα πεδία της ενότητας «Κριτήρια Αξιολόγησης» και να προχωρήσει στην υποβολή της Έκθεσης Αξιολόγησης επιλέγοντας το πεδίο «Υποβολή» το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

 

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του σταδίου του Β΄ Αξιολογητή, οι Διευθύνσεις Διοικητικού έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε τυχόν διορθώσεις, στις κάτωθι περιπτώσεις:

– Διόρθωση των γενικών στοιχείων αξιολόγησης έως τις 31 Ιανουαρίου.

– Διόρθωση Β΄ αξιολογητή έως τις 15 Ιανουαρίου.

Η υποβολή των αιτιολογημένων αιτημάτων διόρθωσης από τους ενδιαφερόμενους προς τις Διευθύνσεις Διοικητικού πραγματοποιείται εκτός του συστήματος της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

 

Περισσότερες πληροφορίες, στο πλήρες κείμενο της αριθμ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/10/οικ.23947/30.12.2020 Εγκυκλίου, ΕΔΩ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα