Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στις ΗΠΑ- Άμεσα ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Μοιραστειτε το

Έγκριση για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου που ανέπτυξαν από κοινού η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech εναντίον του νέου κορωνοϊού έδωσαν οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.

Η άδεια δίνεται σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο για τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες αποτελούν την χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Στις ΗΠΑ ο νέος κορωνοϊός έχει στοιχίσει την ζωή περίπου 300.000 Αμερικανών σε διάστημα λιγότερο από χρόνο αποδυναμώνοντας παράλληλα την αμερικανική οικονομία.

Την ανακοίνωση για την έγκριση του εμβολίου έκανε η επιστημονική διευθύντρια του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA), Ντενίζ Χάιντον.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «ιατρικό θαύμα», γνωστοποιώντας παράλληλα ότι ο πρώτος εμβολιασμός κατά του ιού στη χώρα του θα γίνει σε «λιγότερες από 24 ώρες». «Καταφέραμε να παραδώσουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο σε μόλις 9 μήνες», είπε προσθέτοντας ότι  «πρόκειται για ένα από τα κορυφαία επιστημονικά επιτεύγματα στην ιστορία».

Η επιχείρηση εφοδιασμού του εμβολίου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα διανέμοντας τις δόσεις του εμβολίου σε ολόκληρη την χώρα.

Η απόφαση αυτή «υπόσχεται να αλλάξει την πορεία αυτής της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες», υποστήριξε ο διευθυντής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας της FDA Πίτερ Μαρκς.

«Με την επιστήμη να καθοδηγεί τη λήψη αποφάσεών μας, τα δεδομένα για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα υποστηρίζουν την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, καθώς  όσα γνωρίζουμε για το εμβόλιο και τα πιθανά του οφέλη ξεπερνούν σαφώς τους γνωστούς και πιθανούς κινδύνους », είπε επίσης.

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...