Εγκαταλελειμμένα κτίρια φονιάδες- Διαχρονικές ευθύνες Κυβερνήσεων-Αυτοδιοίκησης – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Έπρεπε δυο αγγελούδια να χάσουν τη ζωή τους άδικα και αναπάντεχα για να έρθει στο φως μια ακόμη εγκληματική παθογένεια της κοινωνίας μας.

Εγκαταλελειμμένα παλιά κτίρια με ή χωρίς ιδιοκτήτες. Κτίρια ωρολογιακές βόμβες , κτίρια φονιάδες που σε ανύποπτο χρόνο μπορούν να στερήσουν ανθρώπινες ζωές. Όχι μονάχα σε μια φυσική καταστροφή αλλά χωρίς κάποια εξωτερική αιτία μόνο και μόνο λόγω παλαιότητας, διάβρωσης και απώλειας της στατικότητας τους.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα ένας σεισμός 6,7 Ρίχτερ, για να καταρρεύσουν ή να αποκολληθούν κομμάτια, αρκεί μια καταιγίδα, μια ανεμοθύελλα για να γίνει το κακό.

Στη Σάμο βρέθηκαν την λάθος ώρα στο λάθος σημείο. Παιχνίδια της τύχης και της μοίρας, αλλά στην περίπτωση αυτή ανθρώπινη αμέλεια συντέλεσε να χαθούν δυο παιδιά που ήθελαν να ζήσουν, να δημιουργήσουν. Δυο παιδιά ο Άρης και η Κλαίρη αγαπημένα που μαζί έφυγαν για το τελευταίο ταξίδι της ζωής. Όπως αγαπημένα ζούσαν το δικό τους όνειρο, έτσι έσβησαν μαζί αγκαλιασμένα.

«Να μην συμβεί σε άλλο παιδί, να μην φύγει κανένα άδικα» , είπε ο πατέρας του 17χρονου Άρη, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Βγαίνω παρόλο τον πόνο μου να μιλήσω για να φωνάξω, να ακουστώ να μην ξανασυμβεί. Έχω χρέος στα παιδιά μας που χάθηκαν.  Κάντε κάτι για τα χιλιάδες εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα κτίρια μέσα σε πόλεις που απειλούν τις ζωές μικρών και μεγάλων, είπε με τρεμάμενη φωνή.

Από τη Σάμο ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση με τους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών, αναφέρθηκε στο θέμα και προανήγγειλε πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πόσες φορές έχουμε ακούσει υποσχέσεις που στο πέρασμα του χρόνου ξεθωριάζουν; Μακάρι να ενεργοποιηθεί η κρατική μηχανή. Να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια λόγω ιδιοκτησίας και να προταχθεί η ανθρώπινη ζωή.

Να χαρακτηριστούν επικίνδυνα και να γκρεμιστούν, χωρίς περιστροφές. Γιατί στον χαμό των δυο παιδιών στη Σάμο, υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Υπάρχει εγκληματική αμέλεια των ιδιοκτητών αλλά και των τοπικών αρχών που επέτρεπαν την δίοδο σε δρόμο υψηλής επικινδυνότητας.

Κάποιοι ανεύθυνο υπεύθυνοι θα κρυφτούν πίσω από τη νομοθεσία και τις αρμοδιότητες. Κάπως έτσι έτσι και το έγκλημα στο Μάτι, που δεν είχε εξασφαλιστεί διέξοδος στη θάλασσα.

Έχουμε χρέος απέναντι στον Άρη και στην Κλαίρη, γιατί στη θέση τους θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά, εμείς οι ίδιοι. Έχουμε χρέος να το αναδείξουμε και να απαιτήσουμε να γκρεμιστεί κάθε κτίριο που θα χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα