Είχαν προτείνει lockdown για τις αργίες της 26ης Οκτωβρίου-Ο Χαρδαλιάς τους αγνόησε

Μοιραστειτε το

Το ποιος τελικά φταίει για τον τρόπο με τον οποίο εκτινάχθηκαν τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη , έκανε σαφές σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο Πρόεδρος ΠΕΔ ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτετζίδης και Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη.

«Δεν εισακούστηκε η εισήγησή μας και το πληρώσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ Καϊτετζίδης και αναφέρθηκε όχι μόνο στη δική του εισήγηση για απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό το τριήμερο της 26ης Οκτωβρίου (με την αργία του Σαββατοκύριακου ήταν τελικά πενθήμερο) , αλλά στην ομόφωνη άποψη και του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, και του Λάζαρου Κυρίζογλου Α Αντιπροέδρου ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα ο κ. Καϊτεζίδης αποκάλυψε ότι τελευταία φορά που ζητήθηκε η άποψη των αυτοδιοικητικών ήταν στην κρίσιμη σύσκεψη στις 22 Οκτωβρίου όπου εκεί ομόφωνα εισηγήθηκαν «να προχωρήσουμε άμεσα σε lockdown να απαγορευτεί η μετακίνηση των πολιτών το τριήμερο και να μη γίνουν εκδηλώσεις. Ίσως να μην ερχόταν και η ΠτΔ. Εισηγήσεις που δεν εισακούστηκαν» , με μοιραία για όλους αποτελέσματα.

Αποκλεισμένη η Τοπική Αυτοδιοίκηση 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μπορεί λοιπόν , να επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη λίγο πριν το επίμαχο πενθήμερο, μπορεί να κάλεσε τους τοπικούς άρχοντες για να συζητήσουν , να ενημερωθούν για την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά στο τέλος οι αποφάσεις πάρθηκαν χωρίς αυτούς, για όλους εμάς.

«Η αυτοδιοίκηση δε συμμετέχει σε κανένα καθοριστικό όργανο για τη λήψη αποφάσεων σε σχέση με την πανδημία», σχολίασε ο κ Καϊτετζίδης και συμπλήρωσε χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: «Αυτό που θέσαμε μετ’ επιτάσεως στον κ. Χαρδαλιά, μαζί με τον Λάζαρο Κυρίζογλου και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, είναι η έλλειψη ενημέρωσής μας. Παρακαλούσαμε και παρακαλούμε να μας ενημερώσουν για τα κρούσματα, τα περιστατικά που υπάρχουν στους δήμους μας» είπε ο κ. Καϊτεζίδης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι εάν γνώριζαν τα στοιχεία που έχει η πολιτική προστασία στην ευχέρειά της-πρόκειται όπως είπε, για αξιοζήλευτο αρχείο των περιστατικών ανά δήμο και ομαδοποίησης των περιστατικών ανά περιοχή, τότε οι δήμαρχοι θα μπορούσαν να παρέμβουν με στοχευμένες δράσεις (π.χ. αυστηροποίηση ελέγχων σε γειτονιές, καθαριότητα κ.λ.π.)

Πηγή
Author: Στελλίνα Μαργαριτίδου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...