Είναι αληθινές οι ανθελληνικές δηλώσεις του βουλευτή Καιρίδη, στη Milliyet; – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Αν είναι αληθές πρόκειται για ανθελληνική αθλιότητα . Χτύπησε ξανά ο βουλευτής Καιρίδης;

Γιατί η τουρκική προπαγάνδα χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο βουλευτή;

Η εφημερίδα Milliyet «επαινεί» τον βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρη Καιρίδη, για τις θέσεις του στα ελληνοτουρκικά, αναφέροντας πως έκανε δηλώσεις που αναιρούσαν τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Καιρίδης δήλωσε ότι η πλειονότητα του Αιγαίου είναι διεθνή ύδατα: «Αν το κοιτάξουμε από τα μάτια της Τουρκίας υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη αδικία. Περίπου το 40 τοις εκατό είναι διεθνή ύδατα, δεν είναι ελληνική θάλασσα δεν είναι τουρκική. Το λέει και ο υπόλοιπος πλανήτης».

Και συνεχίζει ο Έλληνας βουλευτής, όπως τον επικαλείται η τουρκική εφημερίδα: «Ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Αμερικανοί ήθελαν ποτέ το Αιγαίο να είναι ελληνικό. Όλοι θέλουν η πλειονότητα του Αιγαίου να είναι διεθνή ύδατα, ώστε να μπορούν να το διασχίζουν ελεύθερα και να μην έχουν προβλήματα».

Τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Τουρκίας ζει στο Δυτικό τμήμα, ο Καιρίδης είπε αναφερόμενος και στο Καστελλόριζο: «Η Τουρκία στη Δύση έχει περίπου 40 εκατομμύρια ανθρώπους. Υπάρχουν μόνο 482 άτομα στο νησί Καστελλόριζο. Υπάρχει ένας μικρός οικισμός εκεί, γιατί για να υπάρχει υφαλοκρηπίδα, πρέπει να υπάρχει οικισμός σε ένα νησί».

Τέλος, σύμφωνα με τη Milliyet, η Ελλάδα φοβάται ότι θα χάσει αν οι δύο χώρες πάνε στη Χάγη: «Η Ελλάδα δεν τάσσεται υπέρ της προσφυγής στο Δικαστήριο της Χάγης. Επειδή δεν υπάρχει δικαστική απόφαση υπέρ της Ελλάδας. Η Αθήνα φοβάται ότι θα χάσει. Η πιο πιθανή απόφαση είναι συχνά ένας συμβιβασμός… Θα μπορούσαμε ακόμη και να χάσουμε το Καστελλόριζο».

Πηγή newsbreak.gr

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα