Δύο συλληφθέντες στη Ζυρίχη είχαν επισκεφθεί το καλοκαίρι τον δράστη της Βιέννης

Μοιραστειτε το

 

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στην ελβετική πόλη Βίντερτουρ κοντά στη Ζυρίχη την περασμένη εβδομάδα λόγω πιθανών δεσμών με την τρομοκρατικής επίθεση της 2ας Νοεμβρίου στη Βιέννη στις 2 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν τον δράστη τον Ιούλιο και ο ίδιος μπορεί να έχει επισκεφθεί την περιοχή της Ζυρίχης, ανέφεραν τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αναφορές αναφέρουν ένα ακόμη επίκεντρο στο κάποτε εξέχον βιομηχανικό κέντρο κοντά στη Ζυρίχη, όπου αξιωματούχοι λένε ότι ένα τζαμί που έκλεισε τώρα προσελκύει τους ιεροκήρυκες που υποστηρίζουν τη «ρητορική μίσους». Ένας άνδρας που ονομάστηκε «Εμίρης του Βίντερτουρ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 μηνών τον Σεπτέμβριο για στρατολογήσεις για το Ισλαμικό Κράτος.

Η ελβετική εφημερίδα NZZ am Sonntag είπε ότι οι δύο άνδρες, ηλικίας 18 και 24 ετών, ταξίδεψαν στη Βιέννη μεταξύ 16 Ιουλίου και 20 Ιουλίου για να συναντήσουν τον μελλοντικό εισβολέα σε άγνωστη τοποθεσία, αναφέροντας «δύο καλά ενημερωμένους ανθρώπους». Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι ο ένοπλος, ο οποίος πυροβολήθηκε από την αστυνομία αφού σκότωσε τέσσερα άτομα στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, μπορεί να έχει ταξιδέψει στη Ζυρίχη κάποια στιγμή μεταξύ 21 Ιουλίου και 2 Νοεμβρίου, επικαλούμενη τις ίδιες δύο ανώνυμες πηγές .

 Η εφημερίδα SonntagsZeitung είπε ότι οι δύο άνδρες είχαν επισκεφθεί τον δράστη της Βιέννης αυτό το καλοκαίρι στο διαμέρισμά του. «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν απλώς τον τρομοκράτη της Βιέννης ή αν μπορούν να συνδεθούν με την επίθεση», ανέφερε η εφημερίδα.

Οι ελβετικές αρχές δήλωσαν ότι οι δύο άνδρες ήταν «προφανώς φίλοι» του επιτιθέμενου και είχαν συναντηθεί αυτοπροσώπως, αλλά δεν είπαν πότε. Η καντονική αστυνομία της Ζυρίχης αρνήθηκε να σχολιάσει τις εκθέσεις και δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τους εισαγγελείς της Ζυρίχης.

Η Αυστρία παραδέχτηκε την Παρασκευή «απαράδεκτα λάθη» στον χειρισμό πληροφοριών κατά του επιτιθέμενου. Η αστυνομία της Βιέννης είπε ότι άτομα από τη Γερμανία που παρακολουθούνταν από γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έμειναν στην Αυστρία το καλοκαίρι και συναντήθηκαν επίσης εκεί με τον εισβολέα. Μέχρι την Παρασκευή, η Αυστρία είχε συλλάβει 15 άτομα σχετικά με την επίθεση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...