Δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε άπορους προσφέρει ο Πάπας Φραγκίσκος

Μοιραστειτε το

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσφέρει δωρεάν τεστ κορωνοϊού στους φτωχούς και τους άστεγους της Ρώμης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Παγκόσμιας Ημέρας των Φτωχών της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, δήλωσε το Βατικανό.

Τα επιχρίσματα προσφέρονται σε μια κλινική έξω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου που ο Πάπας δημιούργησε πριν από αρκετά χρόνια για να παρέχει βασική ιατρική περίθαλψη σε άπορους ανθρώπους, μερικοί από τους οποίους ζουν στους δρόμους της γειτονιάς γύρω από το Βατικανό.

Η Ιταλία ξεπέρασε το όριο του ενός εκατομμυρίου λοιμώξεων την Τετάρτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ρίνο Φισιτσέλα είπε σε δημοσιογράφους ότι γίνονται περίπου 50 τεστ την ημέρα και η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί επ ‘αόριστον.

Όσοι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα λαμβάνουν πιστοποιητικό για να εισέλθουν σε καταφύγιο και εκείνοι που έχουν θετικό κατευθύνονται σε περαιτέρω θεραπεία.

Πολλοί από τους άστεγους της Ιταλίας είναι αλλοδαποί που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό με το εθνικό σύστημα υγείας και οι Ιταλοί που γίνονται άστεγοι, λόγω οικονομικών δυσκολιών, συχνά είναι πολύ ντροπιασμένοι για να επιστρέψουν στους οικογενειακούς γιατρούς τους.

Ο Πάπας καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών πριν από τέσσερα χρόνια για να επιστήσει την προσοχή στους άπορους, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες. Γιορτάζεται αυτή την Κυριακή.

Τα τελευταία χρόνια, πραγματοποίησε τη Λειτουργία για χιλιάδες φτωχούς στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και έπειτα φρόντισε 1.500 άστεγους για μεσημεριανό γεύμα σε ένα αμφιθέατρο του Βατικανού.

Λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας, μόνο 100 φτωχοί άνθρωποι θα παρευρεθούν.

Το μεσημεριανό γεύμα ακυρώθηκε, αλλά περίπου 5.000 δέματα τροφίμων θα παραδοθούν σε φτωχές οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων 2,5 τόνων ζυμαρικών που δωρίστηκαν από μια ιταλική εταιρεία τροφίμων.

Περισσότερες από 350.000 μάσκες θα δοθούν από το Βατικανό σε μαθητές στα λιγότερο εύπορα περίχωρα της Ρώμης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τo Reuters.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...