Δωρεάν τεστ κορωνοϊού για εκπαιδευτικούς μέσω νέας ειδικής πλατφόρμας | newsbreak

Μοιραστειτε το

Μέσω ειδικής πλατφόρμας μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ κορωνοϊού οι εκπαιδευτικοί, εν όψει της επικείμενης επαναλειτουργίας των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να μπουν στο edu.testing.gov.gr και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους σε σημείο που θα είναι κοντά στον τόπο διαμονής ή εργασίας τους. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, που αποτελεί σύμπραξη των υπουργείων Παιδείας, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας, είναι αφ’ ενός η έγκαιρη ενημέρωση δασκάλων και καθηγητών για την δική τους ασφάλεια και αφ’ ετέρου η διαμόρφωση εικόνας για τυχόν διασπορά σε κάθε σχολείο.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, προανήγγειλε την ειδική πλατφόρμα για τα δειγματοληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς όλης της χώρας, επισημαίνοντας ότι οι ερχόμενοι τρεις μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι, έως ότου χτιστεί «τείχος ανοσίας».

Δεν είναι υποχρεωτική

Αξίζει να σημειωθεί πως η διενέργεια τεστ για την Covid -19 δεν είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, ενώ η επιλογή τους θα γίνεται βάσει χρονικής και γεωγραφικής σειράς προτεραιότητας και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων τεστ ημερησίως. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και, στη συνέχεια, θα ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα για το ραντεβού τους στο πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα