Δωρεάν διάθεση κουπονιών για αγορές προϊόντων από τις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης

Μοιραστειτε το

Την δωρεάν διάθεση κουπονιών για αγορές προϊόντων από τις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης , ξεκινά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και

η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Οι δικαιούχοι του προγράμματος καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου έως και τις 10 Νοεμβρίου 2017.

Πρόκειται για ένα νέο μέτρο στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Κεντρική Μακεδονία, με την πολύτιμη συνδρομή και συνεργασία των ομοσπονδιών και των σωματείων των πωλητών στις λαϊκές αγορές. Αφορά σε περισσότερες από χίλιες οικογένειες που μέχρι πρόσφατα εισέπρατταν το επίδομα Απροστάτευτου Τέκνου (το οποίο καταργήθηκε από τις 19-05- 2017) όπως αυτές είναι καταγεγραμμένες στα μητρώα των Δήμων του νομού Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε σήμερα την εφαρμογή για πρώτη φορά του προγράμματος δωρεάν διάθεσης κουπονιών παρόλο που αντιμετωπίσαμε σοβαρά εμπόδια από την κεντρική διοίκηση στην υλοποίησή του. Μείναμε όμως πιστοί στις δεσμεύσεις μας και συνεπείς προς τις εξαγγελίες μας. Διαθέτουμε μάλιστα το ποσό των 200.000 ευρώ, αγγίζουμε δηλαδή το ανώτατο όριο του 25% από τον ειδικό λογαριασμό του ημερήσιου τέλους που πληρώνουν οι πωλητές λαϊκών αγορών, όπως το ορίζει ο νόμος για την ενίσχυση κοινωνικά ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των πωλητών των λαϊκών αγορών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας, ενίσχυσαν την προσπάθεια μας και είμαι σίγουρος ότι με τον ίδιο σθεναρό τρόπο θα στηρίξουν και την επιτυχή εφαρμογή του μέτρου», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. Κώστας Γιουτίκας.

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ωφελούνται παράλληλα και οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών. Το νέο μέτρο έχει σαφή ανταποδοτικό χαρακτήρα καθώς με το αντίτιμο των κουπονιών που θα εισπράττουν θα τους επιστρέφεται μέρος του ημερήσιου τέλους το οποίο καταβάλλουν για τη συμμετοχή τους στις λαϊκές αγορές. Για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκδίδει κουπόνια συνολικής αξίας 200.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι- κάτοχοι των κουπονιών θα μπορούν με την απλή επίδειξη των κουπονιών τους να εφοδιάζονται δωρεάν με προϊόντα (τρόφιμα, ρούχα, είδη οικιακής χρήσης) που πωλούνται στις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης. Οι πωλητές των λαϊκών αγορών που θα παραλαμβάνουν τα κουπόνια θα μπορούν στη συνέχεια να τα εξαργυρώνουν εισπράττοντας το αντίτιμο της αξίας τους σε ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την εξασφάλιση των κουπονιών από τις 30 Οκτωβρίου 2017 έως τις 10 Νοεμβρίου 2017στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, Α΄Κτίριο, ισόγειο, Θεσσαλονίκη).

Εκτός από την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν και τα εξής δικαιολογητικά:

– Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης Δήμου του Νομού Θεσσαλονίκης.

– Απόφαση του αρμόδιου Δήμου για την χορήγηση- διακοπή του επιδόματος «Απροστάτευτων Τέκνων».

– Φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Η χρηματική αξία των κουπονιών που θα διατεθούν σε κάθε δικαιούχο θα καθοριστεί με βάση τον τελικό αριθμό των δικαιούχων που θα πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα και θα καθοριστεί με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Σε δίκη αγρότες για τις κινητοποιήσεις του 2016

Σε δίκη οδηγούνται αγρότες για τις κινητοποιήσεις του 2016...

Επιχορήγηση 11,8 εκ. ευρώ στα ΑΕΙ για υλικοτεχνικές υποδομές

Δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση για την έγκριση του...

Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα

Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από...