Δυο σύγχρονες παιδικές χαρές σχεδίασε και προωθεί ο Δήμος Καρδίτσας – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Την χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο δύο σημαντικών έργων αναψυχής για την πόλη της Καρδίτσας διεκδικεί η Δημοτική Αρχή.

Πρόκειται για την αναβάθμιση της παιδικής χαράς του Παυσιλύπου καθώς και για τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς στον οικισμό που δημιουργήθηκε από τον ΟΑΕΔ απέναντι από το νοσοκομείο. Ο προϋπολογισμός της δαπάνης για την κατασκευή των δυο παιδικών χαρών είναι 499.019 ευρώ. 

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας η αναβάθμιση των υποδομών της πόλης μας η οποία τα προηγούμενα πέντε χρόνια είχε μείνει αρκετά πίσω. Η πρόταση που κατέθεσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου, στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του κέντρου της πόλης αλλά και του οικισμού του ΟΑΕΔ απέναντι από το νοσοκομείο στην περιοχή Τσαπόχα. Είμαστε αισιόδοξοι για την έγκριση της, ώστε να αρχίσει η διαδικασία υλοποίησης του έργου».  

Στοιχεία για το προτεινόμενο έργο

Η μελέτη αποσκοπεί στην αναβάθμιση της διαμόρφωσης δύο παιδικών χαρών στην περιοχή του Δήμου Καρδίτσας, με την προμήθεια – εγκατάσταση σχετικών οργάνων και λοιπού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα αφορά αναβάθμιση της υφιστάμενης παιδικής χαρά στο κέντρο της πόλης στο άλσος του Παυσιλύπου, η οποία έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και δημιουργία μιας νέας παιδικής χαράς στα νέα Εργατικά του ΟΑΕΔ σε Κοινόχρηστο Χώρο, που προορίζεται να εξυπηρετήσει τα παιδιά των οικογενειών που μένουν στον οικισμό Εργατικά στην Τσαπόχα.

Ο σχεδιασμός της κάθε  παιδικής χαράς έλαβε υπόψη όλες τις κείμενες διατάξεις με στόχο να οδηγηθούμε σε δύο ολοκληρωμένα έργα που θα πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, ψυχαγωγίας κ.λπ. 

Όλα τα όργανα θα περιλαμβάνουν εμφανείς και αφανείς λειτουργίες (όπως π.χ. αιώρηση, ολίσθηση, ισορροπία, ταλάντωση, κρυφτό, τρέξιμο, παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικό παιχνίδι, επικοινωνία και κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία). 

Έκαστη παιδική χαρά σχεδιάστηκε αποσκοπώντας στην βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Οι εγκαταστάσεις των παιδικών χαρών σχεδιάστηκαν ώστε να γίνουν χώροι αγαπητοί στα παιδιά, όπου θα αθλούνται, θα ψυχαγωγούνται, θα δραστηριοποιούνται και θα κινητοποιούνται να ασκηθούν στο ύπαιθρο.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα