Δραματική πρόβλεψη Γιαννάκου: «Σε δέκα ημέρες, έτσι όπως το πάμε, το ΕΣΥ θα ηττηθεί από τον κορονοϊό» – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε δημόσια νοσοκομεία και εκτίμησε πως σε δέκα ημέρες το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έχει ηττηθεί από τον κορονοϊό

Δραματική είναι η πρόβλεψη που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μετά από επισκέψεις που έκανε σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας ότι «σε δέκα μέρες το ΕΣΥ θα έχει ηττηθεί από τον κορονοϊό».

«Η κατάσταση είναι τραγική στη Θεσσαλονίκη» υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος μετά την επίσκεψή του στο Ιπποκράτειο και πρόσθεσε ότι «έχουμε υγειονομικό πόλεμο, σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε εφημερία δίνεται μια σκληρή μάχη για να διεκπεραιωθούν τα περιστατικά».

«Πριν ξεκινήσει την εφημερία του το Ιπποκράτειο, είχε 130 περιστατικά, έστειλε 20 στον Άγιο Παύλο προκειμένου να ανταπεξέλθει στην εφημερία. Μέχρι σήμερα το πρωί εισήχθησαν 67 περιστατικά και 24 ύποπτα τα οποία εμφανίζουν όλα τα συμπτώματα του κορονοϊού. Το νοσοκομείο έχει 180 κλίνες και έχει παραπάνω από 180 περιστατικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα είναι αναγκασμένο να διώξει και άλλες κλινικές σε άλλα νοσοκομεία ή στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ανταπεξέλθει στην επόμενη εφημερία. Η ΜΕΘ είναι γεμάτη εδώ και πολλές μέρες, διαθέτει δέκα κρεβάτια τα οποία είναι γεμάτα», επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, και συμπλήρωσε: «Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει 15 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, μετατρέποντας έξι χειρουργικές αίθουσες σε κλίνες ΜΕΘ. Από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό και οι υποδομές και αυτό που προωθείται από το νοσοκομείο τις επόμενες μέρες είναι είναι να ανοίξουν έξι νέες κλίνες ΜΕΘ».

«Εμείς πιστεύουμε ότι το σύστημα, σύμφωνα με τα αυξητικά στοιχεία που βλέπουμε και σε όλη τη χώρα, σε δέκα μέρες δε θα αντέξει», επεσήμανε ο κ. Γιαννάκος, ενώ αναφέρθηκε και στους αρνητές της μάσκας, οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στη Θεσσαλονίκη με τις απόψεις που διακινούν ακόμα και τώρα».

«Όχι μόνο με τις διαδηλώσεις αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τους καλούμε να έρθουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να δουν το μέγεθος της ζημιάς που έχουν προκαλέσει», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο του GRTimes.gr:

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα