Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ: Σκληροί οι επόμενοι μήνες – Σε επικίνδυνο μονοπάτι κάποιες χώρες

Μοιραστειτε το

Κάποιες χώρες  είναι αντιμέτωπες με την κατάρρευση των υγειονομικών υπηρεσιών τους

Του κινδύνους για την έξαρση του κορονοϊού που παρατηρείται παγκοσμίως επισήμανε με δραματικό τόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Τέντρος Αντανόμ, «βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή στην πανδημία Covid-19, ιδίως στο βόρειο ημισφαίριο».

Ο ίδιος ανέφερε ο κόσμος βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πως ορισμένες χώρες βρίσκονται σε επικίνδυνο μονοπάτι και πλέον αντιμετωπίζουν την κατάρρευση των υγειονομικών υπηρεσιών τους υπό το βάρος της επιδημίας.

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «προτρέπουμε τους ηγέτες να αναλάβουν αμέσως δράση, να αποτρέψουν περισσότερους μη αναγκαίους θανάτους, (να προλάβουν ώστε) οι απαραίτητες υγειονομικές υπηρεσίες να μην καταρρεύσουν και τα σχολεία να μην κλείσουν ξανά. Όπως είχα πει τον Φεβρουάριο και επαναλαμβάνω σήμερα: Δεν πρόκειται για άσκηση».

Ο Τέντρος επισήμανε πως πάρα πολλές χώρες καταγράφουν εκθετική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων και «αυτό οδηγεί τώρα τα νοσοκομεία και τις εντατικές να λειτουργούν κοντά στα όρια της πληρότητάς τους ή πέραν αυτών, και βρισκόμαστε ακόμη στον Οκτώβριο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες πρέπει να αναλάβουν δράση για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού σύντομα. Βελτίωση των τεστ, ιχνηλάτηση των επαφών όσων έχουν μολυνθεί και απομόνωση όσων κινδυνεύουν να διασπείρουν τον ιό θα επιτρέψουν στις χώρες να αποφύγουν τα lockdown.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: «Βασανιστήρια» σε τουρκικά υποβρύχια – Εφιάλτης για τα πληρώματα

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...