Δραγασάκης: Προκλητικά άνισα και μεροληπτικά τα μέτρα του κ. Μητσοτάκη

Μοιραστειτε το

Προκλητικά άνισα και μεροληπτικά», «βαθαίνουν και εδραιώνουν ανισότητες» τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επί δύο χρόνια εξυπηρετεί συστηματικά τις μικρές και ακριβές «ανάγκες» των λίγων και αγνοεί τις πολύ μεγάλες πραγματικές ανάγκες των πολλών», θέτοντας το ερώτημα: «Ποια κοινωνική ανάγκη εξυπηρετεί η απαλλαγή από το φόρο μιας μεταβίβασης ακινήτων, χρήματος ή μετοχών ύψους 800.000 ευρώ; Ποια αντίληψη μακροχρόνιας βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας της κοινωνίας και της χώρας εξυπηρετεί η απαλλαγή από φόρους όσων έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν;». «Δεν ντρέπεται η κυβέρνηση να μιλά για «μέρισμα ανάπτυξης»; Όταν δίνει «τα πάντα» στους έχοντες, υποσχόμενη στη μεγάλη πλειοψηφία να περιμένει και εκείνη να λάβει κάτι στο μέλλον;», σχολίασε ο κ. Δραγασάκης. Στο ίδιο πνεύμα έθεσε το ερώτημα ποιος δίνει στον κ. Μητσοτάκη το δικαίωμα «να προσφέρει φοροαπαλλαγές και «ελαφρύνσεις» στους έχοντες χρησιμοποιώντας δανεικά;», για να τονίσει ότι «αύριο» θα πληρώσουν το λογαριασμό οι πολλοί και μη έχοντες.

Επιπλέον υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σειρά μέτρων που «άλλα εφαρμόζονταν ήδη, άλλα είχαν εξαγγελθεί νωρίτερα και άλλα λήγουν σε τρεις μήνες», δηλαδή «σχεδόν όλα τα μέτρα είναι «μίας χρήσης». Εκτός από δύο «μόνιμα», όπως είπε, «την απαλλαγή φόρου για μεταβιβάσεις υψηλής περιουσίας και τη νέα μείωση εταιρικού φόρου».

Ο κ. Δραγασάκης σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης «εις βάρος της κοινωνίας και του μέλλοντος, εξαγοράζει πολιτικό χρόνο, εξυπηρετώντας με ταχύτητα τα συμφέροντα που θεωρεί ότι συνιστούν τη βάση της συμμαχίας στήριξής του». «Τί ανακοίνωσε για τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς και τους μισθούς τους; Τίποτα. Τί ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης για την απασχόληση; Δήθεν ένα «πρόγραμμα για όλους τους νέους»», ρώτησε. Όμως, τόνισε, «δεν υπάρχει μεγαλύτερη εξαπάτηση» καθώς «αφορά ελάχιστους αριθμητικά νέους και για έξι μόνο μήνες, για τους οποίους θα λαμβάνουν επιπρόσθετα μόλις 100 ευρώ/μήνα». Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι ακόμη και η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, όχι μόνο αποκλείει δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους, αλλά ευνοεί κατά βάση όσους έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα, καθώς «για την πλειονότητα των εργαζόμενων το όφελος είναι ελάχιστο και το «τρώει» και η ακρίβεια».

Καταληκτικά ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός αυτό που κάνει είναι να «φορτώνει στο σήμερα και στην πλάτη των πολλών, την εύνοιά του προς τους λίγους και ισχυρούς που τον στηρίζουν», αδιαφορώντας, όπως πρόσθεσε, για το τι θα αφήσει πίσω, «όπως αδιαφορούσαν και οι κυβερνήσεις της χρεοκοπίας». «Το 2015 χρειάστηκε να έρθει ένας Τσίπρας να μαζέψει το χάος, να φτιάξει τα πράγματα και να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Ε, ένας Τσίπρας θα έρθει και τώρα να μαζέψει ό,τι αφήσει πίσω της η προκλητική ταξική μεροληψία του κ. Μητσοτάκη υπέρ των λίγων, εχόντων και ισχυρών», είπε.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...