Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα παντός καιρού στήριγμα της κοινωνίας

Μοιραστειτε το

Την άποψη ότι οι αλλαγές στο καταστατικό ήταν αναγκαίες για τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ο Γιάννης Δραγασάκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ενώπιον του 3ου Συνεδρίου του κόμματος

Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Καταστατικού, σημείωσε ότι «οι αλλαγές και οι καινοτομίες στο Καταστατικό είναι αναγκαίες και σημαντικές. Εκείνο όμως που πρωτίστως πρέπει να αλλάξουμε είναι η στάση μας απέναντι στο Καταστατικό. Πρέπει κι εδώ να κάνουμε μια νέα αρχή».

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα παντός καιρού, καθώς, όπως τόνισε, «μπορεί να μετασχηματίζεται, χωρίς να μεταλλάσσεται, χωρίς να χάνει την αξιακή πυξίδα του και τον στρατηγικό του προσανατολισμό, παραμένοντας στήριγμα της κοινωνίας και του λαού».

Ανατρέχοντας στην περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να είναι «υπερήφανοι για αυτά που πετύχαμε παρά τα προβλήματα, τα λάθη και τις αδυναμίες. Πρέπει, όλοι και όλες, φίλοι και μέλη, παλιά και νέα, να νιώθουμε περήφανοι που σήμερα, με την κοινωνία αντιμέτωπη με μια πολλαπλή κρίση, δεν χρειάζεται να αρχίσουμε από το μηδέν, ούτε από το ηρωικό 3% που ορισμένοι ανιστόρητα λοιδορούν. ισχυρός, έμπειρος, έτοιμος να ηγηθεί του αγώνα για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση».

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει προγραμματική προετοιμασία που να απαντά σε τέσσερις συγκεκριμένες, αλληλένδετες, μεταξύ τους άμεσες ανάγκες.

Πρώτον, άμεσο πρόγραμμα ανακούφισης των λαϊκών τάξεων από τις συνέπειες της ακρίβειας, τη στήριξη των εισοδημάτων και του κοινωνικού μισθού.

Δεύτερον, ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλαγών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων το οποίο θα εξειδικεύει τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στην κοινωνία για να αντιμετωπίσουμε τα ελλείμματα του παρελθόντος, τις πληγές από την ανερμάτιστη και νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς και τις νέες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, των ανισοτήτων, του νέου παραγωγικού υποδείγματος.

Τρίτον, το δικό μας σχέδιο για τη μείωση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και την ανάκτηση της δημοσιονομικής κυριαρχίας ώστε η χώρα να μη γίνει ξανά αντικείμενο πιέσεων και εκβιασμών από τους δανειστές και τις αγορές, στη βάση των προτάσεων που έχει καταθέσει ήδη ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης.

Τέταρτον, ο κίνδυνος για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο κάνει αναγκαία τη διαμόρφωση μιας πολυδιάστατης προοδευτικής εθνικής και ευρωπαϊκής στρατηγικής για την κατοχύρωση της ειρήνης και της ασφάλειας στη χώρα μας, την ευρύτερη περιοχή και την Ευρώπη και για την ανάπτυξη ενός αντίστοιχου φιλειρηνικού κινήματος σε ευρεία κοινωνική και πολιτική βάση».

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κάποιος που στρατεύτηκε στο κόμμα το 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία από «Ομπρέλα» – Ζητούν εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από το Συνέδριο

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...