Δράσεις στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων από την ΠΚΜ και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Σύμφωνο συναντίληψης για τη υλοποίηση κοινών δράσεων στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Νικόλαος Πέντζος.

Στόχος είναι η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, η συνεργασία και ο συντονισμός των παρεμβάσεων στην κοινωνία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

«Στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η κοινωνική αλληλεγγύη και η προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας είναι ευθύνη όλων μας. Ως Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, κάνουμε καθημερινά πράξη αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευτεί: Να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας μόνο του σε αυτή την κρίση, να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Ο ιδιωτικός τομέας, οι φορείς, τα Επιμελητήρια, οι 38 Δήμοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν και είναι οι βασικοί συνεργάτες μας σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Σήμερα υπογράφουμε μαζί με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, που συνέστησαν οι παραγωγικοί εταίροι της Θεσσαλονίκης, ένα σύμφωνο συναντίληψης, μέσω του οποίου θα συντονίσουμε κοινές δράσεις για την παροχή κοινωνικού έργου για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ειδικά για τα παιδιά και τους νέους», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη στο πρόσωπο του κ. Πέντζου, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας, τα Επιμελητήρια (ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΕΕΘ), τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων για την πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν μια δομή κοινωνικής αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί να έχει σημαντική προσφορά στην κοινωνία και ότι η εταιρική κοινωνική ευθύνη έχει ουσία και πραγματικό αντίκτυπο στους πολίτες.

«Στο επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε κοινές δράσεις στεκόμενοι δίπλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Όπλο μας η συνεργασία και ο συντονισμός των παρεμβάσεών μας, προκειμένου οι κοινές μας δράσεις να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές και να στηριχθούν με ουσιαστικό τρόπο ακόμα περισσότεροι πολίτες. Ο στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες, όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να στηρίξουμε αποτελεσματικά τον τόπο μας και την κοινωνία. Η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να φέρει απτά αποτελέσματα και να αποτελέσει την ομπρέλα προστασίας των πιο αδύναμων, των συνανθρώπων μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη σε μια περίοδο πρωτοφανούς και πολυεπίπεδης κρίσης. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει σταθερά και δυναμικά να στηρίζει τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Και αυτό το πολύ σημαντικό έργο μας ενισχύεται ακόμα περισσότερο πλέον, μέσα από αυτό το σύμφωνο συναντίληψης και είμαι βέβαιος ότι στο επόμενο πολύ κρίσιμο διάστημα θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ακόμη περισσότερους ωφελούμενους. Σε αυτό τον αγώνα, τον αγώνα να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και να βγούμε το ταχύτερο από την κρίση, είμαστε όλοι μαζί: Πολιτεία και επιχειρήσεις, αυτοδιοίκηση και ιδιώτες. Είμαστε όλοι μαζί και θα τα καταφέρουμε. Κι αυτό ακριβώς σηματοδοτεί η σημερινή υπογραφή», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Πέντζος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη του στο Δίκτυο και επισήμανε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας έχουν αποδείξει ότι έχουν ως κύρια προτεραιότητα και άξονα της πολιτικής τους την κοινωνική αλληλεγγύη. Κοινός σκοπός μας είναι να κινητοποιήσουμε τις επιχειρήσεις, τα μέλη μας και τους πολίτες και να τους ευαισθητοποιήσουμε στην κατεύθυνση της κοινωνικής προσφοράς. Το 2014, όταν άρχισε τη δράση του το Δίκτυο στηρίξαμε 21 κοινωνικά ιδρύματα και φέτος στηρίζουμε περισσότερα από 101. Σήμερα θέτουμε το πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια και τις κοινωνικές δομές της, για να υποστηρίξουμε όλους τους φορείς και τα ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα χαρτογραφήσουμε τις ανάγκες για στήριξη, θα προτεραιοποιήσουμε τα ιδρύματα και τις κοινωνικές ομάδες με τη μεγαλύτερη ανάγκη και θα υλοποιήσουμε συγκεκριμένα project στήριξης, με τη συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων».

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα