Δολοφονία γυναίκας δημοσιογράφου στο Αφγανιστάν

Μοιραστειτε το

Αφγανιστάν, αστυνομία – φωτ. αρχείου

AP Photo/Rahmat Gul

Άγνωστοι έστησαν ενέδρα και σκότωσαν τη δημοσιογράφο Μαλάλα Μαϊνβάντ και τον οδηγό της στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για τη τρίτη δολοφονία μέσα σε ένα μήνα δημοσιογράφου στη χώρα όπου δρουν τόσο οργάνωση συνδεδεμένη με το Ισλαμικό Κράτος όσο και οι Ταλιμπάν.

Η Μαλάλα Μαϊνβάντ ήταν δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια του δικτύου Enikass TV, ραδιοφωνική παραγωγός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών. Είχε μόλις φύγει από το σπίτι της στην επαρχία Νανγκαράρ, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου της σκοτώνοντας την ίδια και τον οδηγό της.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της δολοφονικής επίθεσης, ωστόσο εξτρεμιστική οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει τις περισσότερες επιθέσεις σε πολίτες το τελευταίο διάστημα.

Μέσα στον Νοέμβριο, είχαν δολοφονηθεί με έκρηξη βομβών ακόμη δύο δημοσιογράφοι, σε μια χώρα που θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες για το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (JSF) κάλεσε τις αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση και να δώσουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...