Διώκουν Έλληνες που απέτρεψαν την εισβολή μεταναστών στον Έβρο | newsbreak

Μοιραστειτε το

Οργή προκαλεί η καταγγελία μέσων της Θράκης και συγκεκριμένα της ιστοσελίδας evros-news, για εκκίνηση διώξεων κατά Εβριτών, που τον περασμένο Μάρτιο βοήθησαν τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις να αποτρέψουν τη μαζική εισβολή χιλιάδων παράνομων μεταναστών από την Τουρκία και χάλασαν έτσι τα σχέδια του Ερντογάν, έπειτα από κινήσεις «δικαιωματιστών».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, από την Εισαγγελία Ορεστιάδας έχουν κληθεί να καταθέσουν μάρτυρες για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κοντά στον Έβρο και στα οποία οι κάτοικοι της περιοχής φέρεται ότι ακινητοποίησαν παράνομους μετανάστες.

Βάση της έρευνας αποτέλεσαν δημοσιογραφικές «αποτυπώσεις» περιστατικών αλλά και καταγγελία και μήνυση του γνωστού Παναγιώτη Δημητρά του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που συνεχώς προβαίνει σε καταγγελίες για ρατσισμό και συναφή.

Όπως αναφέρει το evros-news, η Εισαγγελία Ορεστιάδας άρχισε να καλεί για καταθέσεις διάφορους Εβρίτες, προκειμένου να αποφασιστεί στη συνέχεια αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη και σε ποιους, γιατί η μήνυση είναι αόριστη.

Ήδη κατέθεσαν ως μάρτυρες (και όχι κατηγορούμενοι) για την υπόθεση ο γνωστός νομικός της Αλεξανδρούπολης Πάρης Παπαδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα, των καλυβιέρηδων ψαράδων και κυνηγών στο Δέλτα του Εβρου. Κατάθεση ως μάρτυρας έδωσε και ο πρώην πρόεδρος του συγκεκριμένου συλλόγου Χρήστος Πασχαλάκης, που είναι ένας από τους ανθρώπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι τις κρίσιμες εκείνες στιγμές ο ρόλος των πολιτών που βοηθούσαν τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας κατά της ασύμμετρης απειλής του Ερντογάν είχε τονιστεί ως ιδιαίτερα θετικός, αλλά από ό,τι φαίνεται υπό την πίεση διάφορων δικαιωματιστών η εισαγγελία είναι αναγκασμένη να κινηθεί.

Ενδιαφέρον, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι πολύ πρόσφατα ένας νεαρός κτηνοτρόφος από τις Φέρες Εβρου τιμωρήθηκε με φυλάκιση 26 μηνών, με αναστολή, για την υπόθεση της συμπλοκής του με ομάδα παρανόμως εισελθόντων Τούρκων.

Κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι τόσο η συγκεκριμένη καταδίκη όσο και οι έρευνες που ξεκινούν έχουν ως στόχο να κλείσουν τους πολίτες στα σπίτια τους, προκειμένου να αρχίσει ξανά σύντομα η «παρέλαση» των  παράνομων μεταναστών από τον Εβρο.

Μάλιστα, συνδέουν τις συγκεκριμένες εξελίξεις με τις πιέσεις που ασκούνται από την Ε.Ε. στη χώρα μας για «χαλαρότερη» στάση στο ζήτημα της προστασίας των συνόρων, αλλά και τις κινήσεις «ανθρωπιστικών οργανώσεων» που φτάνουν στο σημείο έως και να απευθύνουν επιστολές στη Βουλή των Ελλήνων με τις οποίες ζητούν να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις, τις οποίες η κυβέρνηση έχει αρνηθεί ότι γίνονται.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα