Διπλωματικές πηγές: Οξύμωρο να κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία που με τις παράνομες ενέργειές της αποσταθεροποιεί την Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή

Μοιραστειτε το

Την άμεση αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα είναι αυτή που υποδαυλίζει την ένταση στην περιοχή και ότι δημιουργεί «τεχνητές συμμαχίες». 

   «Αποτελεί τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και παράλληλα να κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά την ένταση, τη στιγμή κατά την οποία είναι ευρέως γνωστό ότι με τις παράνομες ενέργειές της, η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή» τονίζουν διπλωματικές πηγές.

   Όπως επισημαίνουν, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού. «Η Ελλάδα, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις αρχές αυτές. Μόνο κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Ιορδανίας, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και τους υφυπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Τις τελευταίες ημέρες είναι συνεχείς οι επιθετικές δηλώσεις της Άγκυρας αποτέλεσμα της δυσκολίας της να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα της ανέλιξης της ελληνικής διπλωματίας στο διεθνές πεδίο.

Υπενθυμίζουμε ότι χτες ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου, Τανζού Μπιλγκίτς έκανε λόγο για «τεχνητές συμμαχίες» που δημιουργεί η Ελλάδα και για τον «βασικό ρόλο σταθερότητας» που υποτίθεται ότι παίζει η Τουρκία στην περιοχή.

«Eίναι μάταιος κόπος, οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες, όντας ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και στην ευρύτερη περιοχή», ισχυρίστηκε ο κ. Μπιλγκίτς.

«Ενώ μιλάει για διάλογο, από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία», είπε για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, και συμπλήρωσε: «Καλούμε την Ελλάδα, σε κοινή λογική, ειλικρίνεια και σε εντιμότητα».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...