Διπλωματία Πέτσα: Δεν θέλαμε τώρα κυρώσεις … θέλουμε να τα “βρούμε” – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Έχοντας υποστεί μια διπλωματική ήττα, μη μπορώντας να σηκώσουν ανάστημα στην γερμανική πλευρά επιχειρούν με αστείους ισχυρισμούς να παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η Ελλάδα δεν ήθελε να επιβληθούν κυρώσεις, γιατί πρωτεύον είναι να τα βρούμε με την Τουρκία.

Να τα βρούμε σε ποιο πλαίσιο και υπό ποιο καθεστώς; Σαν αυτό στην Αμμόχωστο ή σαν αυτό στην Αρμενία; Να τα βρούμε και δώσαμε ελευθερία κινήσεων σε ένα σεσημασμένο τρομοκράτη να δημιουργήσει τετελεσμένα; Εκτός τόπου και χρόνου η τοποθέτηση Πέτσα που κάνει πολύ χειρότερα τα πράγματα από ότι είναι. Για αυτό κύριε Πέτσα αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, γιατί εσείς πάσει θυσία έχετε αποφασίσει να τα βρείε μαζί τους, ερήμην του ελληνικού λαού;

Τι είπε λοιπόν μιλώντας στη συζήτηση για τον Προυπολογισμό ο κ. Στέλιος Πέτσας στην Ολομέλεια της Βουλής;

«Δεν είναι αυτοσκοπός οι κυρώσεις αλλά εργαλείο να τερματιστεί η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας για να προχωρήσουν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και οι σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας σε ένα καλύτερο αύριο» , ανέφερε και συνεχίζοντας την παρέμαβση του είπε:
«Θα θέλαμε τον Δεκέμβριο του 2020 να επιβληθούν κυρώσεις; Εμείς θέλαμε να γίνει ένα βήμα παραπέρα από τα συμπεράσματα του Οκτωβρίου. Αυτό το βήμα έγινε».

Σε διαφορετική γραμμή ο Υπουργός  Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Μόνο που ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πριν την Σύνοδο Κορυφής κατήγγειλε την στάση της Γερμανίας που για τα δικά της συμφέροντα μπλοκάρει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, δείχνοντας έλλειμα αλληλεγγύης. Κατά  τον κ. Δένδια,  θα έπρεπε η ΕΕ να υιοθετήσει σκληρή θέση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, με κυρώσεις. Είναι σαφές ότι το Μαξίμου έχει δική του ατζέντα και ο κ. Πέτσας δεν βρίσκεται στην ίδια γραμμή με την ελληνική διπλωματία.

Να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών ταξίδεψε αστραπή στην Αρμενία στηρίζοντας την, κατά την εισβολή Αζέρων και Τούρκων στο Αρτσάχ , την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και τα στελέχη της δεν άρθρωσαν λέξη για τα εγκλήματα πολέμου. Τουναντίον στοχοποίησαν βουλευτές που σε ένδειξη διαμαρτυρίας παραιτήθηκαν από την Επιτροπή της Ντροπής , της Ελληνοαζερικής Φιλίας της Βουλής.

Αυτά ακούνε και βλέπουν οι ευρωπαίοι ηγέτες και δε μας πέρνουν στα σοβαρά …. 

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα