Δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια για την απαράδεκτη φωτογραφία του πρύτανη

Μοιραστειτε το

Το Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας έχει αναλάβει να σχηματίσει δικογραφία προκειμενου να εντοπίσει και να συλλάβει τους αγνώστους που την Παρασκευή προέβησαν στην ανατριχιαστική και θρασύτατη κίνηση να φωτογραφίσουν με πλακάτ στον λαιμό και να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η Ασφάλεια Αττικής αυτεπάγγελτα θα προχωρήσει σε σχηματισμό της δικογραφίας, ενώ ήδη έχει επικοινωνήσει με τον πρύτανη ενημερώνοντάς τον ότι θα κληθεί να δώσει κατάθεση για τα όσα απαράδεκτα υπέστη πριν από μερικές ημέρες μέσα στο γραφείο του από άτομα που αφού πρώτα προκάλεσαν φθορές, έφτασαν στο σημείο να του κρεμάσουν πλακάτ με σύνθημα για τις καταλήψεις και την αποτρόπαια πράξη τους να τη δημοσιοποιήσουν.

Τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής η Αστυνομία αναφέρουν ότι οι νεαροί φορούσαν κουκούλες και γάντια, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να μην έχουν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο και να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οργή Χρυσοχοΐδη: Ο φασισμός δεν θα περάσει

Χθες, Παρασκευή, η φωτογραφία του πρύτανη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «δράστες που θα επικηρυχθούν».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης επικοινώνησε άμεσα με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και ζήτησε χωρίς κωλυσιεργία να γίνουν όλες οι απαιτούμενες έρευνες για τη σύλληψη των θρασύτατων ατόμων.

Η ανακοίνωση του κ. Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής:

«Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει. Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη. Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες. Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν».

Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως για τον προπηλακισμό του Πρύτανη

Σε ανακοίνωση για το περιστατικό με την απαράδεκτη φωτογραφία και τον προπηλακισμό του πρύτανη προέβη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια.

Η Κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας.

Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Πρύτανη.
Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο».

Γεωργιάδης: Αν είναι φοιτητές, να διαγραφούν διά παντός

Το θέμα σχολίασε μέσω Twitter και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι αν αποδειχτεί πως είναι φοιτητές οι υπεύθυνοι, θα πρέπει να διαγραφούν διά παντός.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...