Δικαστικές κόντρες: Εφετείο στην Ολλανδία διατηρεί (προσωρινά) την απαγόρευση κυκλοφορίας | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται στην Ολλανδία, έκριναν εφέτες, έπειτα την απόφαση δικαστηρίου στη Χάγη ότι το εν λόγω μέτρο στερείται νομικής θεμελίωσης και πρέπει να αποσυρθεί.

Δικαστές του Εφετείου ανέφεραν στο σκεπτικό της απόφασης τους ότι το συμφέρον της πολιτείας να περιορίσει την πανδημία «έχει μεγαλύτερη βαρύτητα» και ότι η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου εκδικαστεί η έφεση που άσκησε στην αρχική απόφαση η ολλανδική κυβέρνηση (μάλλον την Παρασκευή θα ληφθεί η τελική απόφαση για την νομιμότητα ή μη της νυκτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας).

Την Τρίτη ένα δικαστήριο στη Χάγη διέταξε την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, συντασσόμενο με το αίτημα μιας οργάνωσης που τάσσεται εναντίον του lockdown να αποσυρθεί το μέτρο αυτό. Το δικαστήριο έκρινε πως η κυβέρνηση απέτυχε να καταστήσει σαφές γιατί ήταν απολύτως απαραίτητο να κάνει χρήση εξουσιών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, καθώς το ποσοστό μόλυνσης μειωνόταν ήδη όταν το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή.

Η ολλανδική κυβέρνηση εφεσίβαλε την απόφαση του δικαστηρίου και ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, που επιτρέπει τη μετακίνηση εκτός σπιτιού μόνο για λόγους μεγάλης ανάγκης από τις 9.00 μ.μ. έως τις 4.30 π.μ., παρατάθηκε την περασμένη εβδομάδα μέχρι τουλάχιστον τις 3 Μαρτίου.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα