Δικαστήρια Πειραιά: Εισαγγελέας Εφετών και αστυνομικός ηρέμησαν πολίτη σε αμόκ! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Το ανθρώπινο πρόσωπό της έδειξε η Δικαιοσύνη στα δικαστήρια του Πειραιά, όταν Εισαγγελέας Εφετών και αστυνομικός ηρέμησαν Παλαιστίνιο σε κατάσταση αμόκ, μην αντέχοντας ακόμα μια αναβολή εκδίκασης υπόθεσης του.

  • Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Ο 30χρονος μετανάστης είχε μεταβεί στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για να ζητήσει την επίσπευση εκδίκασης έφεσης σε υπόθεση όπου είναι κατηγορούμενος. Όμως η δίκη αναβλήθηκε, όπως αναβάλλονται καθημερινά δεκάδες υποθέσεις στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ως γνωστόν, με βάση τις σχετικές ΚΥΑ, εκδικάζονται μόνο υποθέσεις που παραγράφονται, καθώς και τα αυτόφωρα. Όλες οι υπόλοιπες αναβάλλονται χωρίς καν να εισαχθούν στο ακροατήριο.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του 30χρονου Παλαιστίνιου ο οποίος έχει εγκλωβιστεί στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης του. Για την υπόθεση είχε καταβάλει εγγύηση 1.500 ευρώ τα οποία τα χρειάζεται για να ζήσει το παιδί του, όπως εξήγησε στην υπάλληλο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά όπου απευθύνθηκε.

Η δικαστική υπάλληλος του εξήγησε πως δεν ήταν δυνατό να εκδικαστεί η έφεση του λόγω της ΚΥΑ που προβλέπει τη μη εκδίκαση των υποθέσεων που δεν παραγράφονται. Ο Παλαιστίνιος δεν μπορούσε να δεχθεί την απάντηση της υπαλλήλου.

Σε σπαστά αγγλικά εξήγησε στην υπάλληλο πως ήθελε να εκδικαστεί η υπόθεση του για να αρθεί η εγγύηση και να του επιστραφεί το ποσό των 1.500 ευρώ. Απώτερος στόχος του είναι με τα λεφτά αυτά να φύγει με την οικογένεια του για τη Γερμανία.

Η δικαστική υπάλληλος του εξήγησε πως δεν ήταν δυνατό να εκδικαστεί ταχύτερα η υπόθεση, ενώ δεσμεύτηκε να ζητήσει από Εισαγγελέα να επισπευσθεί η δικάσιμος. Η απάντηση δεν ικανοποίησε τον 30χρονο μετανάστη ο οποίος θόλωσε.

Άρχισε να φωνάζει απαιτώντας να του δώσουν πίσω τα χρήματα της εγγύησης που τα έχει ανάγκη η οικογένεια του για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Στο γραφείο της υπαλλήλου έσπευσε και ο αστυνομικός φρουρός της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά.

Τότε ο Παλαιστίνιος έσπρωξε και χτύπησε τον αστυνομικό, ενώ άρχισε να φωνάζει ακόμα περισσότερο. Αμέσως βγήκε από το γραφείο του ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου για να δει τι είχε συμβεί.

Μόλις κατάλαβε το λόγο της επίθεσης στον αστυνομικό, προσπάθησε να ηρεμήσει τον Παλαιστίνιο, σε άπταιστα αγγλικά, καθώς ο κ. Τσορμπατζόγλου έχει υπηρετήσει στις Βρυξέλλες.

Ο έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός εξήγησε στον μετανάστη ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι για την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά του είπε πως θα επισπευσθεί η δίκη μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο 30χρονος ηρέμησε και ζήτησε συγγνώμη από τον αστυνομικό ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, διατήρησε την ψυχραιμία του. Δεν κάλεσε ενισχύσεις, ούτε φόρεσε χειροπέδες στο μετανάστη, παρά τη σε βάρος του επίθεση και χειροδικία, αντιλαμβανόμενος τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει, αφού δεν μπορεί να εκδικαστεί η υπόθεση του και να φύγει στη Γερμανία με την οικογένεια του.

Τελικά ο Εισαγγελέας Εφετών και ο αστυνομικός κατάφεραν να τον ηρεμήσουν. Ο Παλαιστίνιος ζήτησε συγνώμη και έφυγε από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, ελπίζοντας σε σύντομη δικάσιμο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία των δικαστηρίων.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα