Δική Χρυσής Αυγής: Την τιμωρία της ζητούν τα θύματα των επιθέσεών της

Μοιραστειτε το

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι θυμούνται πώς τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τους χτύπησαν ανελέητα αφήνοντάς τους αιμόφυρτους σε κωματώδη κατάσταση. Προκειμένου να συνέλθουν νοσηλεύτηκαν για μέρες στο νοσοκομείο, ενώ τους κατέστρεψαν ακόμα και τα αυτοκίνητά τους.

Ο Αμπουζίντ Εμπάρακ, ήταν ένας εκ των τεσσάρων Αιγύπτιων αλιεργατών που δέχτηκε το μένος των Χρυσαυγιτών, αφήνοντάς τον σε ημικωματώδη κατάσταση. Δύο φίλοι του θύματος περιγράφουν στο MEGA την άγρια επίθεση από τους χρυσαυγίτες.

«Ο Αμπουζίντ ήταν πάνω στη ταράτσα, τον αναλάβανε και τον κάνανε κομμάτια, σε όλο του το σώμα αλλά τα πιο πολλά χτυπήματα ήταν στο σαγόνι, του έσπασαν το σαγόνι γιατί εγώ τον πήγα στο νοσοκομείο και έκατσα μαζί του 14 ημέρες» ανέφερε ο Αχμέτ Αμπουχάμεντ, προσθέτοντας: «Αφήσανε τον Αμπουζίντ σε πολύ άσχημη κατάσταση».

«Ήρθαν για να μας σκοτώσουν»

Η δολοφονική επίθεση στους τέσσερις Αιγύπτιους ψαράδες από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα έγινε στις 3:00 τα ξημερώματα, τον Ιούνιο του 2012. Ο Αχμέτ Αμπουχάμεντ θυμάται τους Χρυσαυγίτες να σπάνε τα παράθυρα και τις πόρτες του σπιτιού του και να προσπαθούν να εισβάλλον με κάθε τρόπο.

«Ξυπνάμε με τον αδερφό μου, ο αδερφός μου, μου λέει τι γίνεται έξω Αχμέτ, λέω δεν ξέρω, άνοιξα το παράθυρο και είδα παραπάνω από 25 άτομα. Εγώ με τα παιδιά μου, με τα αδέλφια μου τρομάξαμε πάρα πολύ. Αυτοί ήρθαν για να μας σκοτώσουν» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «ήρθαν να μας χτυπήσουν για να μας σκοτώσουν. Είτε πεθάνεις, είτε δεν πεθάνεις, σε χτυπάνε για να σου κάνουν ζημιά».

Οι τρεις που κοιμόντουσαν μέσα στο σπίτι κατάφεραν να αποφύγουν την επίθεση, ο τέταρτος όμως, ο Αμπουζίντ, που κοιμόταν στη ταράτσα ξυλοκοπήθηκε τόσο άγρια από τους Χρυσαυγίτες που χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μέρες στο νοσοκομείο.

«Από την ημέρα που τους έπιασαν, δεν έπρεπε να βγουν μέχρι να δικαστούν. Έτσι είναι στη πατρίδα μου. Όποιος κάνει τέτοια πράγματα, πάει μέσα φυλακή, δε βγαίνει μέχρι να δει, θα βγει αθώος, θα δικαστεί;» πρόσθεσε ο Αμπουζίντ.

Οι απειλές πριν την επίθεση

Λίγες ώρες πριν την επίθεση, ωστόσο, ο Γιάννης Λαγός σε ομιλία του στο Πέραμα δήλωνε πως οι Αιγύπτιοι Ψαράδες θα πρέπει να λογοδοτούν στη Χρυσή Αυγή

«Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό, τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή» είχε πει ο Λαγός.

Από τη μανία των Χρυσαυγιτών δεν γλίτωσαν ούτε τα αυτοκίνητα των θυμάτων. Τα μέλη του τάγματος εφόδου, έσπασαν τα τζάμια από τα τρία οχήματα που ήταν παρκαρισμένα έξω από το σπίτι των ψαράδων.

«Εμείς ζητάμε να πάνε φυλακή όλοι» σημειώνει ο Αχμέτ Αμπουχάμεντ και καταλήγει: «Ζητάμε από το δικαστήριο να δικαστούν, να δικαστούν όπως πρέπει και παραπάνω για να μην σκεφτεί κανένας να κάνει αυτό το πράγμα σε κάποιον άλλο άνθρωπο».

Οι πέντε κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πηγή: Megatv.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: «Κοιμήθηκαν» οι Τούρκοι – Αόρατο από τα τουρκικά ραντάρ το υποβρύχιο «Παπανικολής»

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...