Διαψεύδουν το αφήγημα Νικολάου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Ελεγχόμενη» χαρακτήρισε την κατάσταση στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 66 κρούσματα (59 σε κρατούμενους και 7 σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους). Η μεγάλη εικόνα όμως είναι διαφορετική σύμφωνα με την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας που τονίζει πως «το αφήγημα που με κόπο έχτισαν κάποιοι ότι ”η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη γιατί στα σωφρονιστικά καταστήματα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα” έχει πλέον καταρρεύσει».

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί και έχουν γίνει γνωστά κρούσματα Covid-19 σε εργαζόμενους διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων και σε κρατούμενους σε (16) τουλάχιστον διαφορετικά καταστήματα κράτησης, από τα (34) συνολικά: Κορυδαλλού, Πάτρας, Άμφισσας, Γυναικείες Φυλακές Θήβας, ΚΑΤΚ Ελεώνα Θηβών, Κασσαβέτειας, Κέρκυρας, Τρικάλων, Γρεβενών, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής, Νιγρίτας Σερρών, Λάρισας, Δομοκού και Χανίων. Δηλαδή στο 47% των φυλακών μας.

«Η πολιτική της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, άγνωστη σε εμάς τους εργαζόμενους, απέτυχε. Απόδειξη δεν είναι μόνο η έξαρση των κρουσμάτων covid στην Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες φυλακές, αλλά η ανάγκη υπερπροβολής των ευρημάτων των ερευνών που γίνονται σε κάθε φυλακή και που πάντα άλλωστε γίνονταν. Απόδειξη αποτυχίας της πολιτικής είναι η αποσυμφόρηση κρατουμένων που δεν έγινε ποτέ, παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνονταν κατά τις επισκέψεις στις φυλακές ή η αποτυχία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού 6Κ/2018 και η παράταση των συμβάσεων παρά τις υποσχέσεις πως το πρόβλημα αυτό ήταν ήδη λυμένο», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...