Διαψεύδει η διοίκηση της ΥΠΕ Θεσσαλίας τις καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ περί «επιλογής ασθενών»

Μοιραστειτε το

«Είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή τα Νοσοκομεία μας δέχονται ισχυρή πίεση στις κλίνες Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο αναπτύσσουμε συνέχεια νέες κλίνες και τα περιστατικά μεταφέρονται σε Νοσοκομεία της Υγειονομικής μας Περιφέρειας. Ας καταλάβουν όλοι, ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν το έργο των υγειονομικών μας και όλου του λαού, που ενωμένοι δίνουμε τη μάχη», τονίζει η ανακοίνωση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απεύθυνε δραματική έκκληση για «άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αστερίσκους για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού στις κλινικές και στις ΜΕΘ τους», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση πρωτόγνωρη, εκτιμώντας παράλληλα πως τα «δύο μεγάλα μέτωπα του υγειονομικού πολέμου βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία».

Μεταξύ άλλων μιλώντας για την κατάσταση στις ΜΕΘ ο κ. Γιαννάκος είπε ότι οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει στη Θεσσαλία και πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, ενώ υποστήριξε πως «δυστυχώς στις ΜΕΘ έχουμε πολύ περισσότερους θανάτους από αποσωληνώσεις ασθενών».

«Τώρα διασωληνωμένα περιστατικά νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, στις κλινικές. Επιλέγουν ποιος θα μπει στη ΜΕΘ και ποιος όχι. Το ηλικιακό όριο των ασθενών πέφτει στις ΜΕΘ επειδή δεν υπάρχει χώρος για όλους τους ηλικιωμένους», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Πάνω από 510 οι διασωληνωμένοι, νέο ρεκόρ σε θανάτους

Επιμένει η ζοφερή εικόνα της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή. Νέα «μαύρα» ρεκόρ σημειώθηκαν στον αριθμό διασωληνωμένων και θανάτων μέσα σε μία ημέρα.

Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώθηκαν 2.581 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 38 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 87812, εκ των οποίων το 53.5% άνδρες.

4.766 (5.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 22295 (25.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πλέον 519 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 156 (30.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 440 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 72 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.419 θανάτους συνολικά στη χώρα. 573 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...