«Διαχρονικά υπήρχε ομερτά στην ιστιοπλοΐα»

Μοιραστειτε το

Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή και με τις αποκαλύψεις άνοιξε το δρόμο να σπάσει και ο φόβος. Η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε σε όσα έχει καταγγείλει, αλλά και για το λόγο που μίλησε τώρα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» η Σ. Μπεκατώρου αναφέρθηκε στις καταγγελίες που υπάρχουν και από άλλους αθλητές κατά της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας: «Δεν είμαστε μόνο εμείς. Διαχρονικά ξεκινώντας από τον Νίκο, το έχω αναφέρει εγώ, το έχει αναφέρει ο Μάντης με τον Καγιαλή, το έχει αναφέρει η Βασιλεία Καραχάλιου. Όλοι οι αθλητές οι οποίοι στην πορεία των χρόνων προχώρησαν και διακρίθηκαν είχαν σοβαρά προβλήματα με την Ομοσπονδία. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάνει τους παράγοντες να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους αθλητές. Η λογική μου λέει ότι ο επίσημος φορέας του κράτους οφείλει να στηρίζει τους αθλητές», είπε.

Σχετικά με τις καταγγελίες και για το γεγονός ότι επέλεξε να μιλήσει τώρα, η πρώην αθλήτρια υποστήριξε: «Καταλαβαίνεις ότι ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση γιατί το τραύμα που είχα υποστεί ήταν βαθύ αλλά και είχα απωθήσει αυτό το συμβάν τόσο βαθιά μέσα που ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια δεν μπορούσα καν να το σκέφτομαι γιατί δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω καθόλου. (…) Σε πολλές φάσεις υπήρξε αυτό το συναίσθημα της δυσφορίας που είχα και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Άκουσα κάποια σχόλια από κάποιον πατέρα ότι αυτός ο άνθρωπος αποπλανεί παιδιά όπου εκεί συνειδητοποίησα ότι συνεχίζει να κάνει τα ίδια και ένιωσα ότι είχα ευθύνη να μιλήσω. Με αφορμή την αγωγή που έγινε κατά του Νίκου Κακλαμανάκη όλοι οι αθλητές μιλήσαμε στηρίξαμε ο ένας τον άλλον και πήγαμε στην δικαιοσύνη».

Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε μεταξύ άλλων και για το προφίλ του ανθρώπου που έχει καταγγείλει και τον τρόπο που την πλησίασε: «Όταν ένας άνθρωπος έχει αναπτύξει μαζί σου μία σχέση εμπιστοσύνης, όταν βγαίνει αυτός ο άνθρωπος σαν από μηχανής θεός και προσπαθεί και όντως διευκολύνει και λύνει θέματα τότε μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη. Λέγαμε επιτέλους θα έχουμε κάποιον να βοηθήσει. Οι άνθρωποι που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες είναι αυτοί που έχουν αποκτήσει ήδη μια οικειότητα με το θύμα». Απάντησε επίσης στο ερώτημα αν της ζήτησε συγγνώμη: «Προσπάθησε να αρνηθεί ότι ήταν βιασμός. Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη. Εμένα με ενδιαφέρει να μην κάνει ξανά κακό σε κανέναν. Να αποτρέψω τέτοιου είδους συμπεριφορές», είπε η ολυμπιονίκης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...