Διαιτητική μακαρονάδα με λευκή σάλτσα | in.gr

Μοιραστειτε το

Πλέον, η φράση «κάνω διατροφή» δεν ισοδυναμεί απαραιτήτως με μαρούλια, άνοστες μπάρες και βρώμη. Ακόμα και ο πιο επιμελής στην διατροφή του άνθρωπος έχει την επιθυμία να φάει κάτι νόστιμο και λαχταριστό.

Οι λευκές σάλτσες, τύπου κρέμες γάλακτος και μπεσαμέλ, δεν βοηθούν είναι η αλήθεια στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε fit. Ανακαλύψαμε όμως μια συνταγήπου έδωσε στο Queen.gr η διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου και σσκεφτόμαστε να την μαγειρέψουμε άμεσα!

Έχει 150 θερμίδες ανά μερίδα, είναι πεντανόστιμη, θυμίζει καρμπονάρα, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη θρεπτική αξία, καθώς είναι βασισμένη στο κουνουπίδι.

Βράζουμε σε μισό λιτρο γάλα, 1 κουνουπίδι, 1 πράσσο και προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγη σκόνη σκόρδο (για 20 λεπτάκια). Στη συνέχεια τα αλέθουμε όλα μαζί, προσθέτοντας παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας. Η συνταγή μπορεί να γίνει και με μοσχοκάρυδο και βούτρυο, φυσικά, αλλά οι θερμίδες θα ανέβουν. Μπορούμε να την ψήσουμε στον φούρνο πάνω σε οτιδήποτε επιλέξουμε, όπως λαχανικά ή ζυμαρικά.

«Στην πραγματικότητα θα έχουμε καταναλώσει light γαλα (λιγότερο από 100 γρ ανά μερίδα), λαχανικά και τυρί», τονίζει η ειδικός.

Η ίδια την εντόπισε μέσω αυτού του βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...