Διαδικτυακό συνέδριο για την προστασία των γυναικών από την απόλυση λόγω μητρότητας

Μοιραστειτε το

Με ένα διαδικτυακό συνέδριο ολοκληρώνεται την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 (10:00 π.μ.) η δράση «DIONE» για την προστασία των γυναικών από απόλυση λόγω μητρότητας και από δυσμενή μεταχείριση λόγω γονικής άδειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα και η γενική γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου, Άννα Στρατινάκη.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δράσης DIONE για την προστασία  των γυναικών από απόλυση λόγω μητρότητας και από δυσμενή μεταχείριση λόγω γονικής άδειας (GRANT AGREEMENT – NUMBER – 831636) στο πλαίσιο του προγράμματος RIGHTS EQUALITY AND CITIZENSHIP 2014-2020 της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η δράση ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου 2019 και ολοκληρώνεται την 1.2.2021. Για την υλοποίησή της το Υπουργείο μας συμμετέχει  σε κοινοπραξία μαζί με τους εξής: EEO GROUP, συντονιστής, ΣΥΜΠΛΕΞΙΣ, Α.Μ.Κ.Ε., ΑΚΜΗ, Ανώνυμη Εκπαιδευτική Εταιρεία και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Στόχος της δράσης είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την απόλυση των γυναικών λόγω εγκυμοσύνης και μητρότητας και με τη δυσμενή μεταχείριση που οφείλεται στη γονική άδεια, μέσω της δημιουργίας μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες, σε εργοδότες ή υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (Σ.ΕΠ.Ε. και ΚΠΑ του ΟΑΕΔ), αλλά και στο ευρύ κοινό.

Η εγγραφή στις εργασίες του συνεδρίου μπορεί να γίνει στον παρακάτω σύνδεσμο: https://eventure.gr/dione_on-line_congress

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...