Διαδικτυακή εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση

Μοιραστειτε το

ΕΦ.ΣΥΝ.

Διαδικτυακή εκδήλωση-διάλογος με θέμα την Εθνική Αντίσταση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα. Η εκδήλωση έχει τίτλο «Εθνική Αντίσταση: η ιστορική μνήμη στο παρόν και μέλλον. Συζητώντας το 2020, στον καιρό της πανδημίας…» και θα συμμετέχουν σε αυτήν οι: • Αντώνης Λιάκος, ιστορικός • Μενέλαος Χαραλαμπίδης, ιστορικός, συντονιστής του Free Athens • Κική Σακκά, πρόεδρος του Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα, τ. συντονίστρια Εκπαιδευτικού Εργου • Ιουλία Κανδήλα, συντονίστρια Εκπαιδευτικού Εργου φιλολόγων (ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας).

Την εκδήλωση συντονίζει ο Αναστάσιος Μάτος, συντονιστής Εκπαιδευτικού Εργου φιλολόγων (ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας) και προλογίζουν οι: Δημήτρης Δεληγιάννης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων Αθηνά Καραλοπούλου, πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Λάρισας.

Στον διάλογο παίρνουν μέρος νέοι, σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω: • Μνήμη και ιστορία τον καιρό της πανδημίας • Ο τεμαχισμός της μνήμης του πολέμου στην Ελλάδα 1940-1944 Ο τρόπος εορτασμού των εθνικών μας επετείων • Ο ρόλος της δημόσιας ιστορίας και των ιστορικών στη μνημόνευση του παρελθόντος • Κατοχή, αντίσταση και δύσκολα θέματα στο σχολείο: αποσιωπήσεις και προκλήσεις • Απελευθέρωση της Λάρισας στις 23/10/1944: πώς η πόλη θυμάται και γιορτάζει το σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για να τιμήσει την 76η επέτειο της απελευθέρωσης της Λάρισας (22 Οκτ.) από τη γερμανική κατοχή, σε μια δύσκολη συγκυρία για την πόλη αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Την οργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με τον Ομιλο για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα (ΟΙΕΕ) και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων ν. Λάρισας. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου Λάρισας στο YouTube.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...