“Διαδηλώσεις ναι, αλλά χωρίς αντιπαραθέσεις” το μήνυμα Τ.Θεοδωρικάκου για την ΔΕΘ

Μοιραστειτε το

“Μέτωπο λογικής” για την τήρηση της τάξης και την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών της Θεσσαλονίκης ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος από τους τοπικούς παράγοντες της πόλης, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα το πρωί μαζί τους ενόψει ΔΕΘ, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ομαλή διεξαγωγή της έκθεσης και τον ρόλο του καθενός σε αυτό.

Διαδηλώσεις μπορούν να γίνουν αλλά χωρίς αντιπαραθέσεις” είναι το μήνυμα του υπουργού ο οποίος τόνισε ότι η ΔΕΘ είναι μια καλή ευκαιρία για την επιστροφή της Θεσσαλονίκης στην οικονομική ζωή και τη διεθνή παρουσία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Αναφερόμενος στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο υπουργός είπε: “Είναι αναμφίβολα μία σπουδαία ευκαιρία για μία δυναμική επανεκκίνηση, για μία δυναμική επιστροφή της Θεσσαλονίκης στην οικονομική και στην κοινωνική ζωή του τόπου και στη διεθνή παρουσία της ίδιας της πόλης και της χώρας. Είναι μια ευκαιρία ν’ αυξηθεί η εμπορική κίνηση, ο τζίρος των καταστημάτων, των εταιρειών“.

Όσον αφορά στις διαδηλώσεις που αναμένεται να γίνουν, με δεδομένη και την κατάσταση από την πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Θεοδωρικάκος στην εισήγησή του ζήτησε από τους συνομιλητές του να δημιουργήσουν “ένα αρραγές μέτωπο λογικής” που θα στείλει ισχυρό μήνυμα:

Διαδηλώσεις μπορούν να γίνουν με ήρεμο τρόπο και χωρίς αντιπαραθέσεις. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην τήρηση της τάξης, της κοινωνικής ηρεμίας και της κοινωνικής γαλήνης και ιδιαίτερα στην προστασία της ζωής, της υγείας των πολιτών, καθώς είμαστε σε συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και της προστασίας της περιουσίας των ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη, των εμπόρων και των μαγαζιών τους“.

Ολοκληρώνοντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...