Διαδήλωση στα Κατεχόμενα για την «προκλητική» επίσκεψη Ερντογάν»

Μοιραστειτε το

Οργισμένοι Τουρκοκύπριοι αψήφησαν τις απαγορεύσεις και τα μέτρα της αστυνομίας, και αποκήρυξαν την ανάμειξη της Αγκυρας στις εσωτερικές τους υποθέσεις, διαδηλώνοντας κατά του Τούρκου προέδρου. Σε μια σπάνια εκδήλωση αντίδρασης κατά ενός ηγέτη του οποίου η ανοχή είναι διαβόητα χαμηλή- σχολιάζει ο Guardian- ο Ερντογάν έγινε δεκτός από διαδηλωτές ενώ επισκεπτόταν τα Κατεχόμενα, μια είδηση που «παρέλειψαν» να αναφέρουν τα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πολλοί εξ αυτούς εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του Τούρκου προέδρου να απολαύσει ένα πικνίκ στην παραλία των Βαρωσίων – ασχέτως εάν τελικά αυτό ματαιώθηκε… λόγω καιρού. 

«Τώρα ή ποτέ. Πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας, αντιδρώντας ανοιχτά», είπε στον Guardian ο Σενέρ Ελτζίλ, συνδικαλιστής, μιλώντας στην εφημερίδα από την πράσινη ζώνη που χωρίζει την Κύπρο. «Οι Τουρκοκύπριοι», λέει «θα εξαφανιστούν εάν δεν επανενωθεί η χώρα μας.. Ο Ερντογάν είναι εκτός ελέγχου, μπορεί να κάνει ότι θέλει».

Οι περισσότεροι από αυτούς που συμμετείχαν στη διαδήλωση ήταν οπαδοί του πρώην προέδρου Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος έχασε την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση για λιγότερο από τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, σε μια αναμέτρηση όπου λέγεται ότι μέλη του κόμματος του Ερντογάν πήγαιναν από χωριό σε χωριό, ασκώντας πιέσεις στους ψηφοφόρους, εν μέσω πληροφοριών και για εξαγορά ψήφων και για απειλές απέλασης πίσω στην Τουρκία εποίκων που αρνούνταν να ψηφίσουν τον εκλεκτό του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ.

«Η αδράνεια θα οδηγήσει σε περισσότερη ανάμειξη, περισσότερη παρέμβαση της Τουρκίας», είπε ο Σερτατς Σονάν, καθηγητής πολιτικών επιστημών και πρώην σύμβουλος του Ακιντζί. «Αυτό αφορά το 48% του εκλογικού σώματος που ψήφισε τον Ακιντζί. Αυτές δεν ήταν δίκαιες εκλογές. Δεν ήταν εύκολο να το δεχθούμε και ακόμα έχουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, αλλιώς η ανησυχία μπορεί να καταλήξει σε προσάρτηση».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...