Διήμερη η παρουσία Δένδια στη Ρωσία – Επαφές με την ελληνική κοινότητα μετά τη συνάντηση με Λαβρόφ

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας, θα ταξιδέψει το πρωί της Δευτέρας για το Σότσι όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. Παραμένει και την Τρίτη (25.05) στη Ρωσία ο Έλληνας ΥΠΕΞ για να συναντηθεί με εκπροσώπους της ομογένειας.

Εδώ και μερικά 24ωρα έχει γίνει γνωστό το πολύ σημαντικό ταξίδι που έχει προγραμματίσει ο Νίκος Δένδιας για τη Ρωσία, όπου κα θα έχει συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Η συνάντηση θα γίνει στο Σότσι και οι συνομιλίες αναμένεται να «εστιάσουν σε θέματα διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας, καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις», όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Ακολούθως, οι δυο υπουργοί θα κάνουν κοινές δηλώσεις το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Μετά τη συνάντηση και το γεύμα εργασίας της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον κ. Λαβρόφ, θα επισκεφθεί το εκπαιδευτικό κέντρο καινοτομίας «Σείριος» και εν συνεχεία θα μεταβεί στη γειτονική πόλη Ανάπα, το αεροδρόμιο της οποίας έχει ονομαστεί προς τιμήν του ελληνικής καταγωγής θρύλου της σοβιετικής αεροπορίας Βλαδίμηρου Κοκκινάκη.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει οδικώς το βράδυ της Δευτέρας για το Γκελεντζίκ, όπου υπάρχει πολυάριθμη ελληνική κοινότητα. Ο κ. Δένδιας θα παραμείνει και την Τρίτη (25.05) στη Ρωσία, καθώς προγραμματίζεται να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και να έχει σειρά συναντήσεων με επιφανείς ομογενείς, εκπροσώπους των ομογενειακών κοινοτήτων, τοπικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Οι έρευνες που δεν «βγήκαν» και οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...