Διάγγελμα Μακρόν: Γενικό lockdown στην Γαλλία από την Παρασκευή – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Γενικό  lockdown στη Γαλλία από την Παρασκευή ανακοίνωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν , όπως την άνοιξη, με εξαίρεση τα σχολεία που θα λειτουργούν κανονικά με αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας και επιχειρήσεις/δημόσιο που θα συνεχίσουν λειτουργία με αυξημένη τηλεργασια.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε, κλείνουν μπαρ και εστιατόρια σε όλη τη χώρα, ενώ θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας με εξαίρεση τις μετακινήσεις για λόγους εργασίας και προμήθειας αγαθών πρώτης ανάγκης.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι «έχουμε βυθιστεί από τη ραγδαία επιτάχυνση της Covid-19» και «δεν τα έχουμε πάει τόσο καλά όσο θα έπρεπε» σε σχέση με τον νέο κορονοϊό.

Εξάλλου, όπως τόνισε, το δεύτερο κύμα πιθανόν θα είναι χειρότερο από το πρώτο. Υπογράμμισε, δε, ότι η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία θα ήταν κάτι το απαράδεκτο. «Πρέπει να προστατεύσουμε την οικονομία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Επιπλέον, προειδοποίησε πως εάν τίποτα δεν γίνει, ακολουθώντας την ιδέα της ανοσίας της αγέλης, θα καταγραφούν «τουλάχιστον 400.000 επιπλέον θάνατοι» σε λίγους μήνες στη Γαλλία.

«Ποτέ η Γαλλία δεν θα υιοθετήσει αυτήν τη στρατηγική» που θα σήμαινε τη «διαλογή μεταξύ των ασθενών», με τους ηλικιωμένους να είναι τα βασικά θύματα αυτής της πανδημίας.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα