Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πού διαμορφώνεται διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Ηχηρό μήνυμα στέλνουν οι πολίτες μέσω της δημοσκόπησης της Metron Analysis, για λογαριασμό του MEGA, τόσο σε κυβέρνηση όσο και σε αντιπολίτευση, με αφορμή την έκρηξη της πανδημίας αλλά και την διαχείριση αυτής

Τις «απώλειες» της ΝΔ, από την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης φαίνεται να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί και να κεφαλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται πίσω κατά 11,4 μονάδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 30%, χάνοντας μια μονάδα από την αντίστοιχη έρευνα του Οκτωβρίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει στο 18,6. Η αξιωματική αντιπολίτευση υποχωρεί σημαντικά από τον Οκτώβριο που είχε βρεθεί στο 20,3%.

Στην τρίτη θέση της πρόθεσης ψήφου βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό κοντά στο 10% και συγκεκριμένα 9,6% κάτι που δείχνει ότι η εκλογική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη έχει δώσει φτερά στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ και ενισχύει έναν τρίτο πόλο ο οποίος μπορεί να παίξει σημαίνοντα ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Τέταρτο έρχεται το ΚΚΕ με 4,9%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,2%, το Μέρα 25 με 3,3%, οι Ελληνες για την Πατρίδα του Κασιδιάρη με 1,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 13,8%, με 1 στους 10 ψηφοφόρους να δηλώνει αναποφάσιστος.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39% και ακολουθεί μακριά ο Αλέξης Τσίπρας μόλις με 16%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3%. Διαχρονικά βλέπουμε μια πτώση του νυν πρωθυπουργού από το 46% τον περασμένο Μάιο στο 39% σήμερα ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι σταθερά στο 16% κι έχει υποχωρήσει 3 μονάδες από τον Οκτώβριο.

Η κυβέρνηση συνολικά αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 40% και αρνητικά 53%. Η ΝΔ χάνει πέντε μονάδες από τον περασμένο Μάιο ως προς τις θετικές γνώμες αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να «κάνει ταμείο» καθώς από το 15% πριν έξι μήνες υποχωρεί. Συγκεκριμένα, τον ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν θετικά μόλις το 14% των πολιτών και αρνητικά το εντυπωσιακό 78%.

Το 45% κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 50% αρνητικά, περισσότερες δηλαδή οι αρνητικές από τις θετικές. Μάλιστα τον Μάιο του 2021 οι θετικές γνώμες ήταν στο 52%, υποχώρηση δηλαδή 7 μονάδες. Αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας από 21% θετικές γνώμες υποχωρεί στο 18%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – ECDC: Σε «βαθύ κόκκινο» σχεδόν όλη η Ελλάδα στον χάρτη– Συναγερμός στην Ευρώπη

Μονοκλωνικά Αντισώματα: Θα συνταγογραφούνται για όσους πληρούν τα κριτήρια – Αναλυτικά η διαδικασία

«Πάγωσαν» οι Τούρκοι: Μυστήριο με περγαμηνές που βρέθηκαν σε κρύπτη της Αγιά Σοφιάς

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...