Δημοσκόπηση Interview : Πού διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Οι πολίτες σε ποσοστό ζητούν πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα με στρατιωτική απάντηση να στηρίζει το 21%

Σταθερό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου σημειώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την δημοσκόπηση της INTERVIEW, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες, σε πλειοψηφία 39,4% εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα τη ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή στήνονταν κάλπες. Από την άλλη πλευρά τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 19,1%, ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7,3%, ΚΚΕ 5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5% και ΜεΡΑ25 3%.

Σε ότι αφορά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν ένας στους τέσσερις (ποσοστό 22%) πολίτες προτιμούν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ως διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα και ακολουθεί ο Αλέξης Χαρίτσης με ποσοστό 14%. Τους πολίτες ανησυχεί πρωτίστως η οικονομία (43%) και μετά για η τουρκική προκλητικότητα (32%) και η πανδημία (20%).

Επίσης, ζητούν πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, (επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ ζητά το 30% και στρατιωτική απάντηση το 21%), ενώ εγκρίνουν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε ποσοστό 46% έναντι 38% που επιθυμεί να παραμείνει ίδια.

Ταυτόχρονα οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που οι περισσότεροι την προσδιορίζουν «μετά το 2023» (39%), ενώ το (28%) τη βλέπει να έρχεται το 2022.

Σχετικά με τον COVID-19 φαίνεται η πλειοψηφία να εμπιστεύεται την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων (65%), σημαντικό όμως ποσοστό (35%), δεν τους εμπιστεύεται πια.

Ταυτόχρονα 60% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένο να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όταν αυτό υπάρξει κι εφόσον υπάρχει εγγύηση ότι είναι ασφαλές, ενώ 30% δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας και παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η συντριπτική πλειοψηφία (68%) απαντά ότι κάνει ό,τι ακριβώς προβλέπεται, με ένα σημαντικό ποσοστό (25%) να κάνει χρήση μάσκας «τις περισσότερες φορές».

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των πολιτικών προσώπων, ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αξιολογείται πρώτος (6,8%) γεγονός που καταδεικνύει ότι ως πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών που εκτιμούν ότι διαχειρίζεται με επιτυχία την κρίση με την Τουρκία. Ακολουθούν ο Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης (6,7%), ο Τάκης Θεοδωρικάκος (6,3%), Βασίλης Κικίλιας και Κυριάκος Πιερρακάκης (6%), Μάκης Βορίδης (5,9%) και τελευταίος ο Νίκος Δένδιας με μόλις 5,8%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς θα φοράμε μάσκα σε καταστήματα εστίασης όπως καφέ, μπαρ και εστιατόρια

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...