Δημοσκόπηση Alco: Η πανδημία ο μεγαλύτερος φόβος – Άνοδος για το ΚΙΝΑΛ, διψήφια διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Δημοσκόπηση Alco: Ο κορονοϊός παραμένει η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων πολιτών, την ώρα που η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ έχει αλλάξει τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open. Η πανδημία παραμένει ο μεγαλύτερος φόβος των πολιτών, ενώ ακολουθούν τα οικονομικά της κάθε οικογένειας και η εγκληματικότητα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο ερώτημα για την επιβολή προστίμου στους άνω των 60 ετών αν δεν έχουν εμβολιαστεί. Το σύνολο των πολιτών που απάντησαν κρίνει αρνητικά το μέτρο, σε ποσοστό 48%, ενώ οι ενδιαφερόμενοι το έκριναν θετικά σε ποσοστό 52%. Παράλληλα, το 63% των πολιτών δηλώνει δυσαρεστημένο με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, το ποσοστό αυτό διαρκώς αυξάνεται καθώς τον Μάιο του 2020 μόλις ένα 15% δεν ήταν ικανοποιημένο, ενώ πριν από έναν μήνα ένα 54% δήλωνε το ίδιο.

Στο πολιτικό σκηνικό, η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη φέρνει άνοδο για το Κίνημα Αλλαγής. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 32% κρίνει περισσότερο θετικά το κόμμα, ένα 16% το αντιμετωπίζει το ίδιο θετικά, ενώ περισσότερο αρνητικά το αντιμετωπίζει μόλις το 5%. Για το 56% των πολιτών, η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη θα φέρει αύξηση στο ποσοστό του ΚΙΝΑΛ, ενώ ένα 40% έχει θετική γνώμη για τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το διψήφιο προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης καταγράφει απώλειες σε αντίθεση με το ΚΙΝΑΛ που κατέγραψε αύξηση. Συγκεκριμένα, πρόθεση ψήφου της ΝΔ έχει το 32,6% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ενώ ένα 21,1% επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ. Το 13,6% επιλέγει Κίνημα Αλλαγής, ενώ σε προηγούμενη έρευνα είχε μόλις 9,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 3,6%, το ΜέΡΑ 25 με 3,5% και τα λοιπά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 38% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα, με την επιλογή «Κανένας» με ποσοστό 33% να παρεμβάλεται ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς.

Η ταυτότητα της δημοσκόπησης

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα καλά και τα κακά νέα που ανακοίνωσαν Τσιόδρας, Ζαούτης, Σύψας, Παπαευαγγέλου

Βασίλης Μπισμπίκης για Δέσποινα Βανδή: «Παίρνω πολλή αγάπη, είμαι ευτυχισμένος» (vid)

Σχολεία: Πότε κλείνουν για τα Χριστούγεννα 2021 – Πότε θα ανοίξουν ξανά

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...