Δημοσκόπηση Κάπα Research: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Κερδίζει πόντους το ΚΙΝΑΛ

Μοιραστειτε το

Δημοσκόπηση: Σε έρευνα της Κάπα Research φαίνεται να διατηρείται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ φέρνει νέα δυναμική στην παράταξή του.

Αν και καταγράφει απώλειες σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα, με διψήφια διαφορά μάλιστα, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τη στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τα όποια λάθη της κυβέρνησης και την αναμενόμενη «κόπωση», το Κίνημα Αλλαγής είναι αυτό που κερδίζει έδαφος, λόγω και της εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του προέδρου του.

Σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 33,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το Κίνημα Αλλαγής 11,6% – από 6,2% σε προηγούμενη μέτρηση – ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και το Μέρα25 με 3%. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή «Λευκό-Άκυρο», «δεν έχω αποφασίσει» και «δεν θα ψηφίσω», συγκεντρώνουν το 13,9%. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό.

Στην παράσταση νίκης και στην ερώτηση «ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ψηφίζατε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα είναι πρώτο στις επόμενες εκλογές», το 61% απάντησε Νέα Δημοκρατία, το 21% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 4% άλλο κόμμα.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 39%, ο Αλέξης Τσίπρας 23% ενώ ακολουθεί η επιλογή «Κανένας» με 15%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9% και από 3% συγκεντρώνουν οι κ. Κουτσούμπας, Βελόπουλος και Βαρουφάκης.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία, αφορά τους αναποφάσιστους, που αναμένεται να αποφασίσουν για την ψήφο τους μετά την προκήρυξη των εκλογών και φαίνεται να είναι σε ένα ποσοστό της τάξης του 28%. Από αυτούς τους ψηφοφόρους το 24% ταλαντεύεται ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής, το 16% ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής και μόλις το 3% ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Στη «μάχη του κέντρου», φαίνεται να διατηρεί τις δυνάμεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δυναμική είσοδο, όμως, του Νίκου Ανδρουλάκη στην εξίσωση. Ο πρωθυπουργός θεωρείται «ο καλύτερος εκφραστής του κεντρώου χώρου σήμερα» για το 33% όσων συμμετείχαν στην έρευνα, ενώ ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για το 28%. Ένα 20% θεωρεί καλύτερο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ένα 68% θεωρεία καλύτερο εκφραστή του κεντρώου χώρου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποχωρεί στο 3% και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 17%.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 50%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης το 23%.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 73%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 9% και ο Αλέξης Τσίπρας το 6%.

Κερδίζει το crash test με τον Τσίπρα ο Ανδρουλάκης

Στην πρώτη «σύγκρουση» ανάμεσα στους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, φαίνεται πως ο Νίκος Ανδρουλάκης κερδίζει τη μάχη από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στο ερώτημα «ποιος είναι ο καλύτερος εκφραστής της κεντροαριστεράς σήμερα», το 51% επιλέγει τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 35% τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ίδιο ερώτημα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν κατά 79% τον Αλέξη Τσίρα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει 15%.

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας επιλέγουν κατά 76% τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 8%.

Οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής επιλέγουν κατά 88% τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 11%.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 40%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης το 35%.

Στο ερώτημα για το αν «θέλετε να ενισχυθεί εκλογικά το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και αν ναι εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ», το 40% απαντά πως πρέπει να ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 22% πως πρέπει να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. Το 17% αναφέρει πως πρέπει να ενισχυθεί σε βάρος των άλλων δυο κομμάτων, ενώ το 17% θεωρεί πως δεν πρέπει να ενισχυθεί.

Σχετικά με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, το 26% την κρίνει θετικά, το 35% μάλλον θετικά, το 14% μάλλον αρνητικά και το 11% αρνητικά. Από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας το 75% κρίνει θετική ή μάλλον θετική την εκλογή, ενώ από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 43%. Στο ΚΙΝΑΛ φτάνει στο 77%, στο ΚΚΕ στο 53%, στην Ελληνική Λύση στο 67% και στο Μέρα25 στο 53%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Μεγάλη προσοχή! Έρχεται πολύ χιόνι – Πού θα χρειαστούν αλυσίδες

Κορονοϊός: Αύξηση στα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών

Ράδιο Αρβύλα: Αυτή είναι η απόφαση του ANT1 για το μέλλον της εκπομπής

Κορονοϊός: Θρίλερ με τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα – Δέκα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...