Δημοσκόπηση: Διψήφια διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Μοιραστειτε το

Ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Opinion Poll – Προβάδισμα Μητσοτάκη και στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Προβάδισμα 13,9 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψηφου δίνει δημοσκόπηση της Opinion Poll για την εφημερίδα Political με την κυβέρνηση να συγκεντρώνει ποσοστό 35% και την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει 21,1%. Σημειώνεται, πάντως, ότι η διαφορά είναι μειωμένη κατά 2,1% σε σχέση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για τον Ιούλιο με τον υπεύθυνο ερευνών της Opinion Poll να σημειώνει ότι «η προηγούμενη περίοδος είχε κόστος για την κυβέρνηση».

Το ίδιο μικρές είναι οι απώλειες στη δημοφιλία και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος παραμένει πρώτος ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς καθώς παρά την απώλεια των πέντε μονάδων σε σχέση με τον Μάιο, διατηρεί υψηλό το ποσοστό του στα επίπεδα του 52,8%. Απώλειες στη δημοφιλία τους παρουσιάζουν Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά με τρεις και επτά μονάδες αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης για τους Α. Τσίπρα, Φ. Γεννηματά, Δ. Κουτσούμπα, Κ. Βελόπουλο και Γ. Βαρουφάκη διαμορφώνονται αντίστοιχα:25%, 24,7%, 27,5%, 12,5% και 19,6%.

Στο ερώτημα, δε, για τον ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 45,6%, «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 19,7% και «κανένας» σε ποσοστό 30,6%.

Στο ζήτημα της αποδοχής του συνολικού κυβερνητικού έργου καταγράφεται πτώση πέντε μονάδων σε σχέση με τον Ιούλιο (43,4% από 48,4%), αλλά ταυτόχρονα αποδοκιμάζεται η αντιπολιτευτική τακτική όλων των κομμάτων, αφού κανένα δεν συγκεντρώνει αποδοχή άνω του 11,8% και μάλιστα αυτό το ποσοστό ανήκει στο ΚΚΕ. Όσο για την παράσταση νίκης, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς οι δύο στους τρεις δηλώνουν ότι σε ενδεχόμενες εκλογές θα νικούσε η ΝΔ.

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα το 70,1% των ερωτηθέντων έχει αντίθετη άποψη, αφού δηλώνει ικανοποιημένο από την οργάνωση και τον ρυθμό εμβολιασμού, ενώ για την υποχρεωτικότητα το 62% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής στους νοσοκομειακούς και το 59,7% υπέρ της επέκτασης και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Nέα μέτρα: Αλλάζουν όλα από 13 Σεπτεμβρίου – Νέα πραγματικότητα για ανεμβολίαστους

Ο απρόβλεπτος ανασχηματισμός, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και τα «ρέστα» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Υπόθεση Σεμέδο-Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Ανοίγουν» κινητά μετά τις καταγγελίες της μητέρας της 17χρονης

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...